Agroexpo'ya geri sayım başladı

Agroexpo'ya geri sayım başladı

“Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı”, 02-06 Şubat 2022 tarihleri arasında Türk tarımını dünya tarımı ile 17. kez buluşturacak.

Bu yıl 1050 katılımcı, 390.000 ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanan Orion Fuarcılık; Türk tarım sektörünü, yabancı ülkelerden gelecek olan binlerce alım heyetleri ile Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın dört büyük tarım fuarından biri olan Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda buluşturacak. Orion Fuarcılık A.Ş tarafından düzenlenen fuarın açılış töreni ; T.C. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Katar Devleti Belediye Bakanı Abdullah bin Abdulaziz bin Turki Al-Subaie‘nin katılımı ile fuarın ilk günü 02 Şubat Çarşamba günü saat 11.00 ‘de gerçekleşecek.

17.AGROEXPO Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı; başta tarımsal mekanizasyon ve teknolojileri, sera ve teknolojileri, su ve sulama teknolojileri, gübre, tohum, fide, fidan ve bahçecilik, zirai ilaçlama makinaları, ekolojik tarım, agro bilişim, canlı hayvan yetiştiriciliği, hayvansal üretim makinaları, sektöre bağlı kurum ve kuruluşlar olmak üzere tüm sektör temsilcilerini Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar alanı olan Fuar İzmir’de ağırlayacak.

fuar-izmir.jpg

AGROEXPO’NUN ANA TEMASI: TARIM VE İKLİM STRATEJİLERİ

Bu sene küresel ve toplumsal bilinci geliştirerek, ülkemizin bu konuya hassasiyet duyması adına; Tarım ve İklim Stratejilerinin konu olacağı ve bu alanda konusunda önemli donanıma sahip konuşmacıların katılım sağlayacağı panel büyük ses getirecek. Su kaynaklarının tarıma etkisinden, iklimin hayvancılığa etkilerine kadar birçok başlık panelde yer alacak.

AGROEXPO’YA YABANCI ALIM HEYETİ İLGİSİ

Orion Fuarcılık A.Ş tarafından düzenlenen organizasyonda Irak, Azerbaycan, Özbekistan, Katar, Cezayir, Mısır, Kırgızistan, İran, Bulgaristan, Polonya, Fas, Rusya ve Ukrayna başta olmak üzere 100’ ü aşkın ülkeden davet edilen ithalatçı firmaların ve alım heyetlerinin önemli bir kısmı fuara katılım sağlayacak. Geçen yıl fuarda 1.5 milyar dolar olan ticari hacmin, bu sene 2 Milyar Dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.

Uluslararası fuarcılık düzeyinde Ticaret Bakanlığı’ndan tam not alan Agroexpo, her yıl olduğu gibi bu yılda Ticaret Bakanlığı’ndan uluslararası tanıtım desteği ve fuara katılım sağlayan Türk Firmalara da ciddi katılım destekleri vermekte. Bunun yanı sıra fuar katılımcıları, Kosgeb ve Ticaret Odası’ndan da ciddi destek almaya devam edecekler.

Ayrıca Orion Fuarcılık tarafından 3 gün boyunca alım heyetleri ile gerçekleştirilecek olan ikili görüşmelerin yanı sıra, Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ve Ege İhracatçı Birlikleri organizasyonu ile fuarın ilk gününde alım heyetleri ve Türk katılımcı firmalar arasında ikili görüşmeler gerçekleşecek.

FUAR ETKİNLİKLERE DOYMAYACAK

Türkiye’nin bütün bölgelerinden çiftçilerin, yurt içi ve yurt dışı profesyonellerinin ve sektör temsilcilerinin ziyaret edeceği fuar da,1000 kişilik oturma kapasitesine sahip aktivite alanında ‘Ağır Abiler Yarışıyor’, 2022 Traktör Lansmanı, Yenilikçi Tarım Makineleri Sunumu, Koyun Keçi Güzellik yarışması ve Kadın Çiftçiler yarışıyor gibi birçok eğlenceli ve bilgilendirici etkinlikler yer alacaktır. Organizasyonun Sağlık destek sponsorluğunu; Batıgöz Sağlık Grubu, dezenfektan sponsorluğunu Kersia ,medya sponsorluğunu ise Tarım Türk ve Agro Tv üstlenmekte.

TEMASSIZ FUAR DENEYİMİ İLE 5 GÜNDE 300.000 ZİYARETÇİ BEKLENİYOR

02-06 Şubat 2022 tarihleri arasında 5 gün sürecek olan fuar her gün saat 10:00-18:00 saatleri arasında ziyarete açık olacaktır. Geniş çaplı sağlık önlemlerinin alındığı fuar merkezinde; girişler sadece online bilet (www.tarimfuari.com) ile yapılacak olup, kapı girişlerinde HES KODU sorgulanacaktır. Girişler ücretsiz olacaktır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.