Ahmet Aydın'dan, Başkan Soyer’e: Seferihisar’ın hakkını ver

Ahmet Aydın'dan, Başkan Soyer’e: Seferihisar’ın hakkını ver

Seferihisar'ın her geçen gün artan trafik ve otopark sorununu dile getiren AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın, anketlere göre Seferihisar Belediyesi’nin ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sınıfta kaldığını söyledi.

Tunç Soyer’in Seferihisar Belediye Başkanlığı yaptığı dönemlerde, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile aralarındaki sürtüşmeleri hatırlatarak bugün de tablonun değişmediğini dile getiren AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın, "Hepimizin yaşayarak tecrübe ettiği trafik ve otopark sorunu Seferihisar'da en son yaptırdığımız ankette de sorunların başını çekiyor. Seferihisar merkezinde en basit bir işimizi halletmeye gittiğimizde, aracımızı park etmek için çarşıda 15-20 dakika zaman kaybediyoruz. Seneler önce Seferihisar'ın temel sorunlarının tartışıldığı bir platformlarda sorun yine aynıydı; Tunç Soyer'in Seferihisar Belediye Başkanı olduğu yıllarda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu katlı otopark talebine karşılık 'Seferihisarlılar katlı otoparkı kullanmaz' diyerek otopark sorununu halının altına süpürmüştü. Tunç Soyer ise Büyükşehir Belediye Başkanının infiale neden olan sözlerinin üzerine Seferihisar’dan Büyükşehir’e giden otopark katılım payının olduğunu, Bütünşehir yasasının yürürlüğe girmesinin ardından, yıllardır Seferihisar’dan toplanan paraların amacına uygun kullanılmadığını vatandaşın mağdur edildiğini söylemişti. Peki şu an kendisi İzmir Büyükşehir Belediye başkanı oldu, dört buçuk yıldır ilçemize bu hakkı teslim edebildi mi? 10 milyonlarca liramız Büyükşehir Belediyesi’nin hesabına yatırıldı. Ancak Seferihisar yine bildiğimiz gibi aynı tas aynı hamam. İlçemize yapılacak katlı otopark ile yaşanan trafik karmaşası da sona erecektir” dedi.

seferihisar-trafik.jpg

Seferihisar’da kamuya ait, araç park yeri olarak tahsis edilen alanlardan toplanan otopark ücretlerinin hukuki olarak yanlış olduğunu, katlı otopark yapılmadığı için de Seferihisar Belediyesi gelirlerinden mahrum bırakıldığını ifade eden Başkan Aydın: “İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kasasında biriken bu kaynaklar, ne yazık ki karşılığında Seferihisar'a yapılacak katlı otopark veya benzeri hizmetlerde kullanılmadı. Seferihisar’dan toplanan vergilerle katlı otopark yapılsaydı, Seferihisar Belediyesi’ne katkı sağlayacak ciddi bir gelir elde edilebilirdi. Arabayla bir yere park edeceksin, Seferihisar Belediyesi ‘otopark ücretlidir’ diye bir yazı koymuş. Yolun kenarında da bir görevli bekliyor. Kendilerince belirledikleri alanlara park eden herkese parkomatlar fiş kesip ücret topluyorlar. Hangi ilçede hangi şehirde olursa olsun. Belediyeler vatandaşların ihtiyacını karşılamak için katlı otopark yapmak zorundadır. Otopark yapmayıp trafiğin yoğun olduğu halde yolun bir bölümünü kapatıp yola iki çizgi çekip başına birisini koyup para toplayamazlar. Bu konu ile ilgili verilen kesin mahkeme kararları var, kesinlikle hukuksuzdur. Ayrıca toplanan paralardan Seferihisar Belediyesi’nin kasasına 1 kuruş katkı sağlamıyor. Belediyenin spor kulübüne aktarılıyor” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.