Ahmet Can Çelik: Dev adımlarla ilerleyeceğiz

Ahmet Can Çelik: Dev adımlarla ilerleyeceğiz

Menemen Belediye Meclis Toplantısında tartışmalara yol açan Seyrek Arazileri konusunda yazılı bir açıklama yapan AK Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik, söz konusu araziler konusunda hızlı yol alınmadığı her zamanın kayıp olduğuna dikkat çekti.

Menemen Belediye Meclis Toplantısında gündeme gelen Seyrek Villakent Mahallesi’ndeki arazi konusunda açıklamalarda bulunan AK Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik, “Menemen’in malını ziyan ettirmeyiz, haraç mezat değerinin altında satılmasına müsaade edemeyiz” dedi. Seyrek arazileri konusunun başka bir alana çekilerek bilgi kirliliği çıkarıldığını kaydeden Çelik, “Menemen halkına duyduğumuz sevgi, saygı ve sorumluluk bilincini her zaman ön planda. Tüm kararlarımız da attığımız her imza da bu sorumluluk bilinci var. Tek bir önceliğimiz ve tek bir hesabımız var o da Menemen ve Menemenlilerin menfaatlerini korumak. Bunun için de gerekli adımlarımızı cesaretle, kararlılıkla atıyoruz. Bu adımları geciktirmeye çalışmak Menemen’in geleceği ve Menemen Halkının geleceğine ihanettir” diye konuştu.

menemen-deki-hukuksuz-arazi-satisi-meclis-gundeminde-931746-5.jpg

“Kara zihniyet” devrede

Menemen Belediye Meclis Toplantısında tartışmalara yol açan Seyrek Arazileri konusunda yazılı bir açıklama yapan AK Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik, Menemen’de muhalefet yapalım derken kaçak güreşildiğini söyledi. Siyaseti sadece konuşmak olarak algılayan bir zihniyetin Menemen’in geleceğine ilişkin tek çivi çakmamak için direndiğini belirten Çelik, şöyle konuştu; “İşte bu kara zihniyet gelişmenin ve büyümenin önüne bilinçsizce set olmaktadır. Belediyemizde normal şartlarda İller Bankası’ndan her ay gelmesi gereken 10 milyon liralık bir kaynağımız var. Ancak, Menemen Belediyesi’ni 20 yıldır yönetenler 800 milyon Liralık borç yapmıştır. Bu borcu biz yapmadık. Geçmiş yönetimlerin arkasında bıraktığı yük. Bu borcun belediyemize aylık faiz yükü yaklaşık 10 milyon TL. Yıllık faizi ise 120 milyon TL. Biz bu fuzuli ödemeyi ortadan kaldırıp, elde edeceğimiz tasarrufu Menemen’e ve Menemenlilere hizmet için kullanacağız.”

ak-parti-menemen-ilce-baskani-ahmet-can-celik-halkimizin-hakkini-yedirmeyecegiz.jpg

Bedelinin altında satılmasına müsaade edemeyiz

Söz konusu araziler konusunda hızlı yol alınmadığı her zamanın kayıp olduğuna dikkat çeken Çelik, şunları kaydetti; “Bugün tartışmaya konu olan Seyrek Parselleri ile ilgili ciddi riskler var. Yine geçmişte yaptırılmış işler, faturalandırılmış, ancak alacak ödemeleri yapılmamış. Alacaklı kişi ve kurumlar alacaklarını konuşabilecekleri bir muhatap bulamadıkları için bu parsellerin üzerine ipotekler koydurmuşlar. Alacaklarıyla ilgili gecikmeden kaynaklı kayıplarını telafi etmek adına mevcut durumda satış isteme hakları var. Böyle bir durumda söz konusu parseller bedellerinin çok altında haraç mezat satılabilir. Bu durumun önüne geçebilmek için kentimize ait olan bu malları gerçek değerinde dönüştürerek alacaklılar karşısında elimizi güçlendirmek zorundayız. En azından paramız varken alacaklılar karşısında pazarlık yapma gücümüz olacak. Böylece satarken de öderken de Menemen’in lehine avantajlar yaratmış olacağız. Bu adımları geciktirmeye çalışmak Menemen’in geleceği ve Menemen Halkının geleceğine ihanettir. Tek bir önceliğimiz ve tek bir hesabımız var o da Menemen ve Menemenlilerin menfaatlerini korumak.”

Dev adımlarla ilerleyeceğiz

Seyrek’in bir çekim alanı haline geldiğini ve bunun göz ardı edilemeyeceğini sözlerine ekleyen AK Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik, “Bölgemiz ve ilçemiz son yıllarda yatırımcılar için gerçek bir çekim alanı. Özellikle üniversiteler yeni bölümler açmak için, hastaneler yeni dallar açmak için, büyük işletmeler üretimlerini buraya taşımak için, zincir markalar buradaki potansiyeli değerlendirmek için belediyemizin ve yetkililerin kapısını çalıyorlar. Bölgeye akan göç ve hızla artan nüfusun konut taleplerini karşılamak için ilçe sınırlarımız içerisinde yatırım yapmak isteyen girişimciler belediyemize gelerek kendilerine yer göstermemizi talep ediyorlar. İstihdamı destekleyecek, ilçemizin kalkınmasına yardımcı olacak bu yatırımların gerçekleşebilmesi için bizlerde kendilerine belediyemize ait arsaları öneriyoruz. Özellikle 2 üniversitenin bu yöndeki talepleri için gösterdiğimiz yerlerin üzerinde ipotek bulunduğunu öğrendik. Dolayısıyla bu yatırımlar gerçekleşemedi. Bu ve bunun gibi ipotekli arazilerimizi değerlendiremediğimiz için çok ciddi girişimlerin önünü açamıyoruz. Bizim kentimize kazandıramadığımız bu tür yatırımlar çevre ilçelere yöneliyorlar. Maalesef istihdam ve yatırımların arkasından bakmak zorunda kalıyoruz. Bundan sonra İnşallah kararlılık ve cesaretle dev adımlar atarak hızla ilerleyeceğiz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.