Ahmet Mutuoğlu Narlıdere’de anıldı

Ahmet Mutuoğlu Narlıdere’de anıldı

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, 2016 yılında kaybettiğimiz Belediye iş 2.nolu şube başkanı işçi hakları için, emeğin mücadelesine hayatını adayan Ahmet Mutuoğlu’nu anmak için Narlıdere Belediyesinin düzenlediği anma törenine katıldı.

Narlıdere Belediyesinin Narlıdere Altıevler Mahallesi Demirler sokakta, Ahmet Mutuoğlu’nun adının yaşatmak için adının verildiği parkta gerçekleşen anma törenine Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Mutuoğlu’nun ailesi eşi Necla Mutuoğlu, 3 kızı ve oğlu, Narlıdere CHP Şahin Fırat, Belediye-İş Sendikası Örgütlenme Genel Sekreteri Ali Çelenk,  Belediye İş 2 Nolu Şube Başkanı Metin Şanlı, 1 Nolu şube Başkanı Ömer Bolsoy, 4 nolu şube başkanı Ayhan Doğan, 3 Nolu şube Başkanı Murat Karakuş, 6 Nolu Şube Başkanı Veysel Aygiray, İlçe işyeri temsilcileri Narlıdere Belediyesi Meclis üyeleri ile Narlıdere Belediye çalışanları katıldı.

belediye-is-sendikasi-orgutlenme-genel-sekreteri-ali-celenk.jpeg

Mücadelesi dimdik ayakta devam edecek

Ahmet Mutuoğlu’nu anma töreninde emek sendikaları temsilen bir konuşma gerçekleştiren konuşmada Belediye-İş Sendikası Örgütlenme Genel Sekreteri Ali Çelenk, ‘ Bugün, Ahmet kardeşimizi kaybetmenin hüznünü yaşıyoruz. Yol arkadaşımızı kaybetmemizin üzerinden iki yıl geçti. Ahmet kardeşim bizi duyuyor ve görüyor. Benim ona söyleyeceğim birkaç sözüm olacak. Senin yokluğunda da sendikalarımızın onurlu duruşu ve mücadelesi dimdik ayakta olarak devam ettiriyoruz’ dedi. Çelenk “Her kayıp erken bir kayıp ama Ahmet kardeşimizin o  kadar çok yapacak mücadelesi ve azmi vardı ki, bir çok şey yarım kaldı. Çok zor günlerden ve mücadelelerden beraber geçmiştik. Narlıdere’de Ahmet Mutuoğlu’nun adını yaşaması için verdiği destekten dolayı Narlıdere Belediye Başkanımız Sayın Abdül Batur’a tüm emekçiler adına teşekkür ediyorum. İki gün önce Narlıdere Belediye Başkanımızın yeğeni ve belediye çalışanı Murat kardeşimizin kaybından dolayı hepimiz çok üzüldük. Başkanımıza ve Murat kardeşimizin ailesine baş sağlığı diliyorum. Ahmet kardeşimizin anmasına katılan emekçi kardeşlerime teşekkür ederken, mücadele adamı Mutuoğlu’nun ailesine tekrar sabır diliyorum. Işıklar içinde yatsın” dedi.

kizi-neslihan-mutuoglu.jpeg

Babam ile gurur duyuyorum

Aile adına bir konuşma gerçekleştiren kızı Neslihan Mutuoğlu, Babam hayatını işine adayan mükemmel bir insandı. Ben babamı ne zaman düşünsem aklıma her zaman yanan ve etrafına ışık saçan bir meşale geliyor. Her zaman mücadeleci karakteri ve işini dört dörtlük sarılması aklıma geliyor. Babam ile gurur duyuyorum. Bugün bizi burada yalnız bırakamayan ve babamızın adını bizimle birlikte herkesin hatırlamasını sağlayan başta Başkanımız Abdül Batur’a anma törenine katılan herkese ailem adına teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.

ahmet-mutuoglu-narliderede-anildi-(1).jpeg

Ölüm çok acı, Ölüm kahrolası bir şey

Anma programında bir konuşma gerçekleştiren Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur “Günler aylar yıllar çok çabuk geçiyor. Mutuoğlu’nu kaybetmemizin üzerinden iki yıl geçmiş. Üzüntümüz hale taze ve sonsuz. Dün Murat’ımızın cenaze törenini gerçekleştirdik. Bugün benim içinde çok acılı ve hüzünlü geçen bir gün. Sendikacı arkadaşlarımız dün töreni başka bir güne erteleyelim dediler ama Ahmet Mutuoğlu benim için ayrı bir noktada ve ayrı bir yeri olan bir kişiydi. Önceliği emek olan mücadele azmi ile işçi sınıfının önderi olan bir kardeşimizdi. Sözleşme dönemlerinde masanın karşı tarafına geçer işçi kardeşlerimizin hakları için çatır çatır mücadele eder, istediğini alır, sonrasında ise masanın bu tarafına geçer arkadaş gibi kardeş gibi sohbetimizi gerçekleştirirdik. Ahmet’in bizlere karşı bakışı ve duruşu konusunda her zaman onu takdir etmişimdir. Belediyelere karşı yapılan operasyonlar sırasında o belediyelerde çalışan kardeşlerimizin haklarının savunurken nasıl mücadeleler verdiğini ve belediye başkanlarına sahip çıkışını ben kendi gözleriyle gören birisiyim. Onun mücadele azmi bambaşkaydı. Ahmet Mutuoğlu’nu hep seçim süreçlerindeki kısık sesiyle hatırlarım. Zaten normal sesini de duyan olduğunu sanmıyorum. Hayatını emeğin mücadelesi ile geçiren Ahmet Mutuoğlu işçi ve sendikacılarımız için her zaman örnek olmuş ve alınmış bir kardeşimizdi. Ölüm çok acı, Ölüm kahrolası bir şey. Ölüm çok hızlı bir şekilde onu elimizden aldı. Ahmet kardeşimiz bize çok güzel emanetlerini bıraktı. Kızları ve oğlu bugün burada. Yollarınız açık olsun. Böyle bir babanın evlatları olarak sizlerin onun izinden gideceğini adım gibi biliyorum. Bir Seçim sürecini geride bıraktık. Benim anlayışıma göre hemen ertesi gün yeniden çalışmaya başlamamız gerekiyor. Belediye çalışanlarımız bizim dışarıya yansıyan yüzümüz ve vatandaşın bizim karnemize verdiği notlarda çok önemli bir noktadır. Eğer siz çalışmalarınızı güzeli yerinde ve sağlam bir şekilde gerçekleştirirseniz bunun yansıması da o kadar güzel olur. Ben Narlıdere’deki tüm emekçi arkadaşlarıma, kardeşlerime şimdiye kadar verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Bugün sevgili Ahmet kardeşimizi anıyoruz. Işıklar içinde uyusun. Bizde dün Murat’ımızı yitirdik. Elimizdeki güzellik bir anda kayboldu. Ölüm çok acı. Fakat böyle ufacık bir nedenden böylesine bir kaybın olmasının arkasında ne varsa araştıracağız. Bize milyonda bir oluyor dediler. O zaman biz de diğer milyondaki bir kardeşimizi kurtarabilmek için gerekli araştırmaları yapacağız. Üç gün içinde kaybettik, hayatını gözlerini yumdu sevgili kardeşim. Belediye’de, özel hayatında herkes tarafından çok sevilen kardeşimizdi. Ben buradan ona da rahmet diliyorum, ışıklar içinde uyusun” dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.