Aile Hekimleri eylemlerini sürdürüyor

Aile Hekimleri eylemlerini sürdürüyor

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF): Yeni Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nin geri çekilmesi için eylemlerimiz sürüyor. 27 Ağustos’ta iş bırakıyoruz.

Aile hekimliği sisteminin bundan sonra daha da kötüye gitmesinin sebebinin sahayı, aile hekimliğini, hastaları tanımayan; Anayasal hukuk normlarını dahi bilmeyen kişiler nedeniyle olacağını söyleyen Dr. Eryazğan; ‘sadece hukuk bildiğini düşünen, birkaç kişinin hazırladığı ve açıkça üst hukuk normlarına aykırı olan yeni Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği kabul edilemez. Bu nedenle 27 Ağustos’ta tekrar iş bırakıyoruz. Sonuç alıncaya kadar tepki ve eylemlerimiz devam edecek’ dedi.

Dr. Eryazğan sözlerine şöyle devam etti. “Pandeminin tam ortasında adeta sağlık çalışanlarına bu işi yapmayın, yapan cezalandırılacak diyen vatan ve milleti düşünmeyen zihniyet yüzünden vatandaşın memnuniyet oranının %90 üzerinde olduğu aile hekimliği sisteminin çöküşü başlamıştır. Bu çöküşün durdurulabilmesi, çıkan ucube yönetmeliğin geri çekilmesi ve hukuk bilmez bir iki sözde hukukçu bürokratın yerine liyakat sahibi insanlar getirilmesiyle mümkündür.”

dr-eryazgan-163536982.jpeg

18 aylık pandemi döneminde onlarca sorun yaşadıklarını, bunları 3 yılda Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile yüz yüze yapılan 9 ayrı toplantıda Bakan Yardımcısı, Kurum Başkanı, Başkan Yardımcısı düzeyine 6 ayrı rapor, bir miting ve yüzlerce haberle anlattıklarını belirten AHEF yetkilileri; “Bakanlığın çoğu sorunu görmezden geldiğini, meslek hastalığında illiyet bağı arandığı, şehitlik payesi verilmemesi, ek ödemenin 14 ayda sadece 6 ay şartlı bir şekilde ödenmiş olması, koruyucu malzeme verilmeyişi, il müdürlüklerinin yaptığı mobingler, esnek çalışmanın verilmeyişi, yıllık izinlerin engellenmesi gibi birçok sıkıntının üstüne yeni sözleşme ödeme yönetmeliği de tuz biber oldu” dedi.

Aile hekimleri, Sağlık Bakanlığının, tüm bu eylemlerin bizzat sebebi olduğuna, sebep olanların sözleşme ödeme yönetmeliğini geri çekip; bir an önce AHEF ve tüm sivil toplum kuruluşlar ile sorunları bir çalıştayda görüşmesi gerektiğine dikkat çekti. Ayrıca, sonuçlarıyla yönetmeliğin tekrar yazılarak sorunların bir an önce çözülmesinin gelecek dönemde aile hekimliği sisteminde yaşanacak sorunların önüne geçilmesinde büyük rol oynayacağını da vurguladı.

Aile hekimleri 27 Ağustos’ta Türkiye genelinde iş bırakacak. Bu son 1 ay içerisinde aile hekimlerinin ikinci iş bırakma eylemi olacak. AHEF önümüzdeki günlerde devam edecek eylemlerini de duyuracak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.