Aile içi infaz dehşete düşürdü!

Aile içi infaz dehşete düşürdü!

Güzelbahçe'de bulunan Ayfer Abla isimli balık restoranında meydana gelen cinayette, cinayeti azmettirme ve cinayete iştirak suçlarından haklarında soruşturma yürütülen Ayfer Gürkan ve Evrim Gürkan’ın tutuksuz ve serbest dolaşması ilçede korkuya neden oldu

İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde 15 Nisan 2022 tarihinde Ayfer Abla isimli balık restoranında meydana gelen ve toplum vicdanını derinden sarsan cinayetin 5. duruşması İzmir 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşti. Sanık Devrim Gürkan’ın, cezaevinden mevcutlu olarak getirildiği duruşmaya katıldığı görüldü. Duruşmada, sanık Devrim Gürkan’ın Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporunda akıl sağlığının tam olduğu ve cezai ehliyetini ortadan kaldıran veya azaltan bir durumunun olmadığı belirtildi. Cinayeti işlediği iddia edilen Devrim Gürkan hakkında açılan davanın duruşmasında cinayeti azmettirme ve cinayete iştirak suçlarından haklarında soruşturma yürütülen Ayfer Gürkan ve Evrim Gürkan’ın tutuksuz ve serbest dolaşması, cinayetin işlendiği Güzelbahçe’de korku, endişe ve paniğe neden oldu!

ÜNLÜ RESTORANIN SAHİBİ HAŞMET GÜRKAN'IN CİNAYETİ VE DAVANIN GELİŞİMİ

Ünlü restorancı Haşmet Gürkan cinayetinin tek sanığı oğlu Devrim Gürkan hakkında yürütülen dava sürecinde ortaya çıkan yeni emarelerden dolayı, maktulün kızı Evrim Gürkan ve eşi Ayfer Gürkan hakkında da İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştı. Ancak soruşturma sürecinde tutuksuz olan Ayfer Gürkan’ın tanıklık yapacak kişileri, restoranın komşularını ve mahalleliyi tehdit ettiği iddia edildi. Güzelbahçe Belediyesi’ne kadar giden Ayfer Gürkan’ın, çalışan memurlara da hakaret ettiği, bağırıp çağırdığı ortaya çıktı. Restoranın çevresinde oturan mahalle sakinlerinin hava karardıktan sonra sokağa çıkmadığı, esnafın da erken kapattığı öğrenildi. Spor ve yürüyüş yapan ilçe sakinlerinin, restoranın önünden geçen yürüyüş yoluna gelmeden yolunu değiştirdiği gözlemlendi. Toplumda korku ve infiale neden olan cinayet ve devam eden kovuşturma ve soruşturma sürecinden dolayı ilçe sakinleri; cinayete iştirak eden, azmettiren, yardım ve organize eden kimler varsa yargı karşısına çıkarılmasını ve ilçede hayatın normale dönmesini bekliyor.

whatsapp-image-2024-02-26-at-09-52-07.jpeg

MUTFAKTAKİ KANLI BIÇAKLARIN ESRARI ÇÖZÜLMEDİ

Cinayete iştirak, yakın akrabayı canavarca hisle öldürme saikiyle İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında soruşturma yürütülen Ayfer Gürkan’ın, sanığın teslim ettiği ve cesedin altında bulunan bıçakların dışında; mutfakta sapları kanlı 2 bıçağın daha olduğunu mahkemedeki ifadesinde itiraf ettiği öğrenildi. Mutfak tezgahının da kanlar içinde olduğunu, aynı ifadesinde kabul eden Ayfer Gürkan, bu bıçakları olaydan sonra yıkayıp çöpe attığını da itiraf etmişti. Şüpheli Ayfer Gürkan’ın bu itirafıyla cinayette kullanılan bıçak sayısının 4 olduğu netleşmiş oldu. Son müşterinin kalktığı saat 23.45 ile sanığın olay mahallinden ayrıldığı 00.10’a kadar eşi Ayfer, kızı Evrim ve oğlu Devrim’in maktulle baş başa kaldığı mahkeme sürecindeki ifadelerden anlaşıldı. Ünlü restorancıyı canlı gören son kişilerin Evrim ve Ayfer olduğu, cesedi de ilk görenlerin de aynı kişiler olduğu ifadelerle kesinleşti. Bütün bu emarelere rağmen cinayet mahallinde yer aldığı ortaya çıkan toplam 4 bıçağı kimlerin kullandığı hala esrarını koruyor.

whatsapp-image-2024-02-26-at-09-52-06-1.jpeg

Şüpheli Evrim Gürkan (maktulün kızı)

SANIĞIN KARAKOL GÖRÜNTÜLERİ İNFİAL YARATTI: "KAFASINI KOPARTIP SOKAĞA FIRLATACAKTIM"

Olaydan hemen sonra karakolda çekilen görüntülerdeki sanığın beyanları izleyenlerin kanını dondurdu. Cinayete ilişkin detayları anlatan sanığın, “kafasını kopartıp sokağa fırlatacaktım” şeklindeki ifadeleri herkesi şoke etti. Büyük kızkardeşinin kendisini kıştırttığını da beyan eden sanığın görüntülerde, “Ondan sonra büyük kızkardeşimi getirdim aşağıya. Dedim bak dedim. Bu senin baban dedim. Ondan sonra söyledim. Beni dedim çok tahrik ettin, çok kışkırttın dedim” şeklindeki ifadeleri azmettirme şüphelerine neden oldu.

whatsapp-image-2024-02-26-at-09-52-06.jpeg

Şüpheli Ayfer Gürkan (Maktülün eşi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.