Aile Üniversitesi başlıyor

Aile Üniversitesi başlıyor

Aile Üniversitesi projesinde geri sayım başladı.

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu, Karşıyaka Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Aile Araştırmaları ve Uygulama Merkezi ile birlikte aile yapısını güçlendirmek ve bunu topluma yansıtmak için birlikte yürüttükleri Aile Üniversitesi'nin başvuru tarihlerinin belirlendiğini açıkladı. 19 – 30 Eylül tarihleri arasında Karşıyaka Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü Ayfer Akyalçın tarafından alınacak olan başvurulara talebin yoğun olması bekleniyor.

Aile yapısı onarılacak

Eğitim konularının temelinde iş ve aile dengesini sağlamak olduğunu dile getiren Elmasoğlu, amaçlarının çeşitli nedenlerden ötürü bozulan aile yapısını onarmak ve sağlıklı aile yapısını korumak olduğunu açıkladı. Her gruptan 40 kişilik bir kursiyer grubu oluşturacaklarını açıklayan Elmasoğlu, “Verimli bir çalışma olacak. Proje ortaklarımız Karşıyaka Belediyesi ve DEÜ Aile Araştırmaları ve Uygulama Merkezi ile birlikte dikkatli ve merkez odaklı bir çalışma yürüttük. Bunun sonucunda toplumumuz için verimli bir çalışmanın meyvelerini toplayacağız” dedi.

 

“Türkiye’ye örnek olacak”

 

Aile Üniversitesi’nin tüm Türkiye’ye örnek olacağını açıklayan Elmasoğlu, “Uygulama kapsamında anne ve babalara, aile hukuku, aile sağlığı, din, bütçe yönetimi, iletişim, zaman yönetimi ve girişimcilik konularında eğitimler verilecek. Başvuru için kimlik fotokopisi ve iki adet vesikalık fotoğraf yeterli olacak” diye konuştu.

Genel olarak ders konuları hakkında da bilgi veren Elmasoğlu, “Konularımız, iş ve aile yaşamı dengesi, zaman yönetimi, aile hukuku, aile sağlığı, aile bütçesi ve yönetimi, iletişim, etkili ebeveynlik, aile içi çatışma ve çözüm yolları, ailede girişimcilik, aile şirketleri olarak belirlendi” dedi.

Eğitimler, 4 Ekim 2016 Salı,6 Ekim 2016 Perşembe, 11 Ekim 2016 Salı,13 Ekim 2016 Perşembe,18 Ekim 2016 Salı,20 Ekim 2016 Perşembe, 24 Ekim 2016 Pazartesi,25 Ekim 2016 Salı tarihleri arasında 18:00-20:00 arası Karşıyaka Belediye Salonu’nda yapılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.