Ailesinden Çalınan Metehan Başkalarına Evlatlık Verildi

Ailesinden Çalınan Metehan Başkalarına Evlatlık Verildi

Serap Paköz’ün sunumuyla Tv 8 ekranlarında yayınlanan “Gerçeğin Peşinde” programına ailesinden çalınarak başkalarına evlatlık verilen Metehan’ın hikayesi damgasını vurdu.

“Öldü” denilen bebek, başkalarına evlatlık verilmiş

Serap Paköz’ün, Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi bugünkü adıyla Ankara Büyük Doğum Hastanesi ile ilgili iddiaları gündeme getirmesinin ardından her gün onlarca ihbar gelmeye devam ediyor.

Anneler, doğum yaptıkları yıllarda öldü denilen çocuklarını bulmak umuduyla İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı ve Ankara Adalet Sarayı'na suç duyurusunda bulundular. Aileler, Savcının talimatıyla Emniyete Müdürlüğü Organize Suçlar Gasp Büro Amirliği’ne müracaat ederken, çalıntı olduğunu öğrenen bir çocuk da ailesini bulmak umuduyla Serap Paköz’le “Gerçeğin Peşinde” programına ulaştı.

Metehan onu dünyaya getiren ailesini bulmak istiyor

Serap Paköz konuyu; “21 Şubat 1991 tarihinde Ankara Büyük Doğum Hastanesi’nde bir erkek bebek dünyaya geldi. ‘Annesi istemiyor’ denilerek, başka bir aileye evlatlık verildi. Bu çocuk 9 yaşındayken, ailesinin gerçek ailesi olmadığını öğrendi. Bizim bu dosyayı açmamızın ardından ortaya biri çıktı ve ‘Ben sizin bahsettiğiniz hastanede evlatlık verilen bir çocuk tanıyorum’ dedi. 26 yaşında olan Metehan, bugün stüdyoda bizlerle. Yüzünü göstermek istemiyor, belki ilerleyen günlerde yüzünü de göstermek ister. Aileler nasıl çocuklarını arıyorlarsa, Metehan’da onu büyüten annesi ve eşinin de desteğiyle onu dünyaya getiren ailesini tanımak, bulmak istiyor” sözleriyle anlattı.

Metehan’ın hikayesi, doğum tarihi kendi bebekleriyle tutan ailelerden bazıları telefonla canlı yayına bağlanırken, bazıları da stüdyoya geldiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.