"AK Belediyecilik anlayışı, sosyal belediyecilik anlayışıdır"

"AK Belediyecilik anlayışı, sosyal belediyecilik anlayışıdır"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Zeytinburnu'nda yüzme havuzu, bilgi evi, muhtarlık, sağlık ocağı ve otopark açılışına katıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "AK Belediyecilik anlayışı, sosyal belediyecilik anlayışıdır. Biz merkezi hükümet olarak bu anlayışla el uzatmadık birey bırakmıyoruz" dedi.


Zeytinburnu Merkezefendi Mahallesi’nde bulunan yüzme havuzu, bilgi evi, muhtarlık, sağlık ocağı ve otopark tören eşliğinde açıldı. Açılış programına, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın yanı sıra Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Bakan Kaya ve Başkan Aydın, Bilgi Evi öğrencilerini ziyaret ederek onlarla sohbet etti. Gençlerle yakından ilgilendiği görülen Bakan Kaya, öğrencilere derslerinde başarılar dilerken, ailelerine de selamlarını iletti.


"TÜM ŞEHİT ANNELERİMİZİN ELLERİNDEN ÖPÜYORUM"

Zeytinburnulu kadınların geçmiş kadınlar gününü kutlayarak sözlerine başlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, “Bütün mazlum coğrafyalarda acıya direnen, evlatları için umudu yüreğinden bir kez olsun eksik etmeyen ve ülkemizin bütün kadınlarını en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bu kutsal vatan toprakları için evlatlarını, eşlerini şehit veren bütün kadınlarımızı şükranla anıyorum. Zeytin Dalı Harekatı ile hem sınırlarımızın güvenliğini koruyan hem de bölgeye insani değerlerin ihyası adına giden kadın subaylarımızı buradan bir kez daha selamlıyorum. Tüm şehit annelerimizin de bu vesileyle ellerinden öpüyorum" dedi.

"AK BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI, SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIDIR"

"Bugün Zeytinburnu Belediyemizin yaptığı açılışlar için buradayız" diyerek sözlerini sürdüren Bakan Kaya, "AK Belediyecilik anlayışı, sosyal belediyecilik anlayışıdır. Biz merkezi hükümet olarak insanımızın elinden tutuyoruz, sosyal devlet anlayışıyla, el uzatmadık hiçbir birey bırakmıyoruz. İki üniversite mezunu bir kardeşiniz olarak, kütüphanelerin ne kadar kıymetli olduğunu en iyi bilenlerdenim. Başkanımızla yaklaşık iki, üç ay önce Merkezefendi Kütüphanesini ziyaret ettik. 24 saat çay çorba var, öğrencilere yalnızca ders çalışmak kalıyor. Benim zamanımda böyle güzel kütüphaneler yoktu" şeklinde konuştu.

"YAKLAŞIK 11 MİLYONLUK BİR TESİS OLDU"

Zeytinburnu'ndaki açılışların hız kesmeden devam edeceğini ifade eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ise, "Üzerinde bulunduğumuz yarı olimpik bir yüzme havuzu, sağlık ocağı, muhtarlığımız arka taraftaki bilgi evimiz ve otoparkımız ile yaklaşık 11 milyonluk olan bir tesis oldu ve buraya da son derece yakıştı. Sevgili hemşehrilerim iki yıl önce Cumhurbaşkanımızın katılımıyla Zeytinburnu'nda toplu bir açılış yapmıştık. O açılışlar 2014 seçim sürecinde vadettiğimiz projelerin yarısını teşkil ediyordu. Kalan yarısını da şimdi açmaya başladık" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.