AK PALAPLAST, Menemen'de açıldı!

AK PALAPLAST, Menemen'de açıldı!

Selanik’te Palatiana kardeşler tarafından kurulan PALAPLAST, Türkiye’deki Jano Çavuşoğlu ve ailesi ile işbirliklerini dostuluğa çevirerek 10 Milyon Euro’luk yeni fabrika yatırımının İzmir Menemen’e yapılmasını sağladı.

20 Haziran 2019 Perşembe günü Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde  yer alan fabrikanın açılışına , Palatiana ve Çavuşoğlu ailesinin yanı sıra Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, Menemen Ticaret Odası Başkanı İzzet Süsoy, Menemen Belediye Başkan vekili Ali Yılmaz  ve Yunanistan’dan gelen davetliler katıldı.

Açılış töreninde AK PALAPLAST İZMİR adına konuşan Fabio Çavuşoğlu, “2000 yılında Palaplast dağıtım şirketi olarak İzmir’de faaliyetlerine başladıklarını 2003 yılında İzmir Pınarbaşı’nda kiralık bir fabrikada dağıtım ile birlikte dağıtımını yaptığımız sulama borularının üretimini gerçekleştirdiklerini kaliteli ürün ve fiyat ilişkisinin doğru yönetimi sonucunda tarım sektöründe aranan güçlü bir marka haline geldiklerini Dünya’da ve Türkiye’deki ekonomik daralmaya rağmen üretimimizi arttırmaya ve 10 milyon Euro’luk yatırımı İzmir Menemen’de yapma kararı aldıklarını iletti. 

palatiana-cavusoglu-aileleri-(1).jpg

İLK ETAP 7,5 DÖNÜM

Menemen Plastik Organize Bölgesinde 30 dönümlük arazi üzerinde 7,5 dönümlük kapalı alanda üretim gerçekleştirilmekte  4000’in üzerinde ürün  Türk çiftçisinin kullanımına sunulmakta. Yatırımın 2. Etabında ise kapalı alan sahası  10 dönüme çıkartılacak üretim kapasitesi  artırılacak. Türk çiftçisine  su tasarrufu sağlayan en modern sulama teknolojilerini sunan, yalnızca verimli tarım yapılmasını değil aynı zamanda su kaynaklarının korunması da  sağlanacak.

PALAPLAST CEO’su Niko Palatiana,  “1980 yılında Palatiana kardeşler tarafından Selanik’te kurulan  Palaplast 50m²'lik bir alanda  faaliyetine başladı. 1985 yılında 1500 m²'lik tesise geçerek doğru yönetim, dışa dönüklük ve öngörüsü sayesinde dünya genelinde bir marka haline geldi ve 2003 yılında Palaplast en büyük yatırımını gerçekleştirdi. Plastik bağlantı parçaları ve borular için yeni, yüksek standartlı dikey üretim tesisini 30.000m²’si kapalı olmak üzere 100.000m²’lik bir alanda tesis etti.  Halen 4.000 adetlik ürün yelpazesine sahip Palaplast bugün yıllık üretim 10.000 ton plastiğe ulaşmakta ve ürünler 70'ten fazla ülkeye ihraç edilmektedir.

1995 yılında Jano Cavusoglu ile görüşme gerçekleştirdik.  Türkiye pazarının,   ürünlerimize ilgisi büyüktü. Çavuşoğlu ailesinin karakteri, mükemmel işbirliği ve profesyonelliği sayesinde ortaklar arasındaki iş ilişkisi dostluğuna dönüştü. Bu fabrika, büyüme ve gelişme vizyonuyla 12 yıl önce başlayan bir yatırımdır. Açılışını yaptığımız fabrika  birçok akıllı teknik çözümü, üretkenliği ve performansı optimize eden altyapıları gizlemektedir. Bu tesis gelecek yıllarda dahada büyüyecektir.  Dedi.

jano-cavusoglu--konstantino-palatiana.jpg

EN MODERN TESİS

PALAPLAST Menemen fabrikası yapımında en modern ve çevreci  malzeme kullanılarak 18 ay gibi kısa bir zaman da tüm üretim ve montaj süreçleri tamamlandı. 

HEDEFİMİZ SEKTÖRDE ÖNCÜ OLMAK

Bu yeni tesis, Palaplast İzmir'in gelişmesi ve pazar payının artması sağlayacak bir yatırım. Önümüzdeki yıllarda hedef, sektörde öncü olmak, daha hızlı büyüme oranlarını tecrübe etmek ve sulama, su temini, ısıtma ile ilgili ürün gamına referans noktası olabilmek. 

YUNANİSTAN İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia ise  Palaplast grubunun bir parçası olan,  Palaplast İzmir firmasının modern fabrikasının açılışı nedeniyle bugün Menemen'de olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu Türk pazarında uzun süredir satış ve üretimiyle varlık gösteren Palaplast  grubu, sermaye yatırımı yaparak ve İzmir Menemen'de yeni iş olanakları yaratarak Türkiye'deki yerini daha da sağlamlaştırdı.

İKİ MİLLET İKİ ÜLKE BİRLİKTE DAHA DA GÜÇLENMELİ 

Bu işbirliği her iki ülke ekonomisine destek vermekte ekonomik ilişkileri daha da güçlü hale getirmekte. Özellikle ticaret, enerji, ulaştırma turizm ve kültür sektörlerinde iki taraflı Yunan-Türkiye ekonomik ilişkilerinin son 20 yılda önemli ölçüde arttı. İkili ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesiyle, iki komşu millet daha da yakınlaştı.

resim5.jpg

KÜLTÜRÜMÜZ ORTAK 

Her iki millet ortak bir çok kültüre sahip arkadaşlık ve barışçıl işbirliği yoluyla ortak ilerleme ve refahın sağlanabilecektir. İkili işbirliklerinin geliştirilmesi için, diğer görevlerim çerçevesinde bu konuyla ilgili çalışmış bir kişi olarak, İzmir'de geçen üç yıllık görev sürem boyunca elime geçen her vesilede birlikte daha da yüksek hedeflere ulaşabileceğimize olan güçlü inancımı ifade ediyorum. Dedi.    

Palaplast A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı  Konstantino Palatiana ise 24 yıl önce İzmirli bir çok insan ile tanışma şansı yakaladıklarını ileten Palatiana “İzmir halkının ne kadar misafirperver ve sıcakkanlı olduğunu aynı zamanda da iki kültürün  alışkanlıklarının ne kadar benzer olduğundan bahsetti. Çavuşoğlu ailesine işbirliği ve dostlukları adına teşekkür plaketi sundu. Finans Müdürü  Paraskeva Palatiana ise  “40 yıl önce Selanik'te başlayan başarı hikayemiz , bugün yaklaşık 30 milyon EURO ciroya sahip 300’den fazla çalışanımızla  devam ediyor.  

Açılış töreni Palatiana ve Çavuşoğlu ailelerinin 2 kuşak temsilcilerinin birlikte pasta kesimiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.