AK Parti Bastırdı Selvitopu Ayıpladı!

AK Parti Bastırdı Selvitopu Ayıpladı!

Karabağlar Belediyesi Meclisinin uzun süre aradan sonra yapılan ilk toplantısına Cumhurbaşkanına hakaretten gözaltına alınan meclis üyesi Dila Koyurga damgasını vurdu. 

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca ve AK Partili meclis üyeleri, Koyurga ile ilgili sert açıklamalarına Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, kendi partisinden meclis üyesinin sözlerini asla kabul etmediğini, tasvip etmediğini, milli ve manevi değerlere saygılı olmanın herkesin birinci görevi olduğunu belirtti.

Karabağlar Belediyesi Meclisi 3 ay gibi uzun bir aradan sonra dün ilk meclis toplantısını, sosyal mesafe kurallarına göre yaptı. Meclis salonunda, sosyal mesafeye uygun olarak yer düzenlemesi yapılırken, toplantıya meclis üyeleri dışında kimse alınmadı.

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca, meclis toplantısı öncesi grup toplantısını yaptıktan sonra meclis üyeleriyle birlikte salona geldi.  AK Parti Grubu, meclisin olağan görüşmelerine girilmeden önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hareket dolu sosyal medya paylaşımı yapan ve bu yüzden gözaltına alının meclisin CHP’li meclis üyesi Dila Koyurga’yı gündem dışı gündeme taşıdı.

AK Partili meclis üyelerinin, kınayan açıklamalarına CHP Grup Başkanvekili, o dönem CHP’li bile olmayan, yaşı küçük olanın sözleri diyerek cevap verdi. Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP ve AK Parti Gurupları arasında tartışmanın büyümemesi için son sözü söyleyerek konu hakkında bir daha kimseye söz hakkı vermeyeceğini belirtti. Başkan Selvitopu, sarf edilen sözleri asla kabul etmediğini, tasvip etmediğini, bu ülkede yaşayan herkesin bu ülkeni milli, manevi ve dini değerlere saygılı olmasının birinci görevi olduğunu söyledi. Başkan Selvitopu, kınama konusunda ise, bu konuda kararı partisinin vereceğini, partisinin alacağı karara da kendisinin müdahale edemeyeceğini belirtti.

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca, meclis toplantısı öncesi önceliklerinin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret eden meclis üyesi olarak ele aldıklarını belirterek, “Kendisinin meclis toplantısında olmasını ve görev yaptığı AK Partili meclis üyesi arkadaşlarının ona karşı söylediği sözleri, bir ders olarak dinlemesini isterdik. O sözlerin hesabını tabi ki bağımsız yargı içinde verecek. Dünya’nın tanıdığı bir lidere, Türkiye’nin seçimle göreve getirdiği Cumhurbaşkanımıza yapılan hareketi bizler her birimiz kendimize yapılmış olarak kabul ettik. Cevaplarımızı da ona göre verdik. Burası Türkiye Cumhuriyet Karabağlar Belediyesi, meclis üyesinin hakaret ettiği kişi ise Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı. CHP’nin kabul etmediğini belirttiği bu sözleri söyleyen parti üyesi, meclis üyesi hakkında alacağı kararı da dikkatle takip ediyoruz.” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.