AK Parti Çiğli'de meme kanserine dikkat çekildi

AK Parti Çiğli'de meme kanserine dikkat çekildi

AK Parti Çiğli İlçe Başkanlığı tarafından 1-31 Ekim Meme Kanseri İle Mücadele kapsamında meme kanserinde erken teşhise dikkat çekmek amacıyla program gerçekleşti.

AK Parti Çiğli İlçe Başkanlığı tarafından 1-31 Ekim Meme Kanseri İle Mücadele kapsamında meme kanserinde erken teşhise dikkat çekmek amacıyla düzenlenen program, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Dilek Yıldız Büyükdağ’ın ve çok sayıda kadının katılımıyla gerçekleşti. Program Bakırçay Üniversitesi Çiğli Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç Dr İlker Kızıloğu’nun bilgilendirme sunumu ve Meme Kanserini yenen Psikolojik Danışman Servet Kankaya’nın tecrübe paylaşımları ile devam etti.

unnamed-3.jpg

"KANSER VAKALARININ YÜZDE 30’U MEME KANSERİ"

Erken teşhisle bir kadının ve dolayısıyla bir ailenin kurtarılabileceğini ifade eden Dilek Yıldız Büyükdağ yaptığı konuşmada şunlara değindi; ‘’Erken teşhisle bir kadını ve dolayısıyla bir aileyi kurtarabiliriz. Kanser; bireyleri psikolojik, sosyal ve ekonomik olarak en fazla etkileyen hastalık. Meme kanseri ise ne yazık ki kadınlarda en fazla görülen kanser türü olmasıyla, kadın sağlığını en çok tehidit eden bir hastalık. Kadınlarda görülen kanser vakalarının yüzde 30’u meme kanseri, kanserden dolayı yaşanan ölümlerin yüzde 15’i ise yine meme kanseri. Ve her 8 kadından birinin yakalanma oranı çok yüksek olan bir kanser türü. Bu nedenle kanserle mücadelede en kıymetli strateji erken tanı. Ve meme kanserinde erken teşhisle yüzde 96 oranlarında yaşam şansı elde etmemiz erken tanının önemini bir kere daha ortaya koyuyor. İşte bugün bunun için buradayız. Erken teşhisle bir kadını ve dolayısıyla bir aileyi kurtarabiliriz.’’

"BAYRAKLI ŞEHİR HASTANEMİZ HAYIRLI OLSUN"

İl Kadın Kolları Başkanlığı döneminde Meme kanseri konusunda pek çok farkındalık çalışmaları gerçekleştirdiklerini ifade eden Büyükdağ, ‘’Çeşitli bilgilendirme toplantılarıyla, seminerlerle kadınlara ulaşmaya ve bilinçlendirmeye gayret ettik. Özellikle 2018 yılında en kapsamlısını gerçekleştirdiğimiz programda İl Sağlık Müdürümüzün de katılımıyla Doç. Dr. Ercüment Tercan Hocamızın kıymetli sunumlarıyla gerçekleştirmiştik. Kıymetli Hocamızı rahmetle, saygıyla anıyorum. Sağlıkta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde devrim niteliğinde adımlar attık. Özellikle pandemi dönemi sağlık açısından ne kadar güçlü bir ülke olduğumuzu net bir şekilde ortaya koydu. Son olarak geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Bayraklı Şehir Hastanemizin tüm İzmirimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. 2060 yatak kapasitesiyle Ege Bölgesinin en büyüğü ve ülkemizde en büyük dördüncü hastane olan hastanemizin kazandırılmasında büyük emekleri olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Sağlık Bakanımıza çok teşekkür ediyoruz’’ dedi.

"ÜRETİMDEN İSTİHDAMA, SAĞLIKTAN EĞİTİME HER ALANDA KADINLARIMIZIN YANINDAYIZ"

‘’AK Parti olarak kadına yönelik politikalarımızda kadınlar için hep pozitif gündem oluşturmaya, kadınları üretimle, istihdamla, eğitimle konuşmaya ve bu alanda çalışma yapmaya gayret ettik’’ diyen Büyükdağ, ‘’Ancak kanserle mücadele ve özellikle meme kanseriyle mücadele ve erken teşhis süreci de bizim için üzerinde çokça durmamız gereken bir alan. Çünkü bir kadının kanserle tanışması demek bir çocuğun, bir eşin ve bir ailenin tanışması ve dolayısıyla toplumun tanışması demek. Bu kapsamda bir kadın olarak, bir anne olarak ve bir siyasetçi olarak üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Kadınların her alanda yanlarında olduğumuzu bir kere daha ifade etmek istiyorum” dedi.

unnamed-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.