AK Parti Çocuk İstismarı Komisyonunu Kabul Etti

AK Parti Çocuk İstismarı Komisyonunu Kabul Etti

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Başkanvekili Naci Bostancı bir açıklama yaparak, muhalefet partileriyle anlaşmaya vardıklarını ve çocuk istismarı komisyonu kurulmasını kabul ettiklerini açıkladı. Bostancı, çocuk istismarıyla ilgili yeni bir araştırm

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Başkanvekili Naci Bostancı bir açıklama yaparak, muhalefet partileriyle anlaşmaya vardıklarını ve çocuk istismarı komisyonu kurulmasını kabul ettiklerini açıkladı. Bostancı, çocuk istismarıyla ilgili yeni bir araştırma önergesi sunulacağını ve önergenin yarın mecliste görüşülerek araştırma komisyonu kurulacağını belirtti.

Gün içerisinde Milliyetçi Hareket Partisi tarafından meclise sunulan ve çocuk istismarının araştırılarak önlenmesinin sağlanmasına dayalı araştırma komisyonu kurma talebi AK Partili vekillerin hayır oyuyla reddedilmişti.

Sosyal medyadan büyüyen tepkilerin ardından AK Parti geri adım atarak çocuk istismarı komisyonunun kurulmasını kabul ettiğini açıkladı. #ChildAbusersProtectedInTurkey, #ÇocukİstismarcısıAKP, #ÇocuklarımızGeleceğimizdir, ÇocuğunaOLSA SusarMIYDIN, gibi hastaglerle Twitter'dan atılan mesajlar dünya gündemine girmiş, bir çok vatandaş AK Parti'nin hayır oylarına tepki göstermişti.

medyaege-cocuk-istismari-onleme-komisyonu

Ne olmuştu?

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Eren Erdem kabul edilmeyen oylamaya isyan ederek Twitter'da oylama sırasında olanları anlattı. MHP tarafından komisyon önergesi geldiğinde mecliste AK Partili milletvekillerin sayıca az olduğunu, oylama yapılınca komisyon kurulmasına dair olumlu sonuç çıktığını söyleyen Erdem, Meclis Başkanvekili  AK Partili Ahmet Aydın tarafından olumlu çıkan sonucun kabul edilmediğini, AK Partili vekillerin salona girmesiyle beraber tekrar oylama yapılmasına karar verildiğini ve yeni gelen AK Partili vekillerin oylarıyla komisyona olumsuz yönde karar çıktığını söyledi.

MHP'nin verdiği 'Çocuk istismarini engelleme komisyonu' önergesi;

Milliyetçi Hareket Partisi Grubunun İç Tüzük’ün 19′uncu maddesine göre verilmiş bir önerisi 2016/1218 sayıyla Aydın Milletvekili Deniz Depboylu ve arkadaşlarının, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın her türlü istismardan korunması, yaşanan sorunların tespit edilmesi ve çözüme yönelik çalışmalar yapmak amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına vermiş olduğu Meclis araştırması önergemizin 23 Mart 2016 Çarşamba günü Genel Kurulda okunarak görüşmelerinin bugünkü birleşiminde yapılması önerilmiştir.

İlgili haber: Çocuk İstismarını Engelleme Komisyonu’na AK Partililer’den Ret

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.