AK Parti Dokunulmazlık Oylamasında Fire Vermemeye Çalışacak

AK Parti Dokunulmazlık Oylamasında Fire Vermemeye Çalışacak

AK Parti, Meclis'e kendi sunduğu dokunulmazlıkların kaldırılması teklifinde, kendi milletvekilleri arasında fire verilmemesi için yöntem arayışına girdi.

Dokunulmazlıkların kaldırılması için Meclis'e teklif getiren AK Parti, fire vermemek için çalışıyor. AK Parti'nin Meclis'te olan 316 milletvekilinin tamamının imzaladığı Anayasa değişikliği tasarısında oylamada vekillerin doğrudan hayır demeyeceği ancak geçersiz veya boş oy kullanılabileceği düşünülüyor.

AK Parti tarafından Meclis'e sunulan dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik Anayasa değişikliği bu hafta içerisinde oylanacak. Anayasa değişikliğinin Genel Kurul'da kabul edilmeyebileceği fikrini de ele alan AK Parti referanduma gidebilme ihtimalini de değerlendiriyor.

Kendi içerisinde fire çıkma ihtimalinin de üzerinde duran AK Parti, tasarıya destek sunacağını açıklayan CHP ve MHP'den ne kadar fire kestirmeye çalışıyor. Genel Kurul'da gerçekleştirilecek oylamada sonuç referanduma yönelik gerçekleşirse Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tavrının da bu yönde olması bekleniyor.

AK Parti tedbir almaya hazırlanıyor

Mecliste bulunan 316 vekilin tamamının imza attığı Anayasa değişikliğine dair kafa yoran AK Parti yönetiminin olası bir fire durumunu aşabilmek için milletvekillerini takibe alacağı konuşuluyor. Öte yandan parti yönetimi tarafından üzerinde durulan bir başka tedbir ise, ret geçersiz ve boş oy pusulalarının tek tek incelenmesi.

CHP'den önerge hazırlığı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Anayasa'ya aykırı ama destekleyeceğiz açıklamasından sonra CHP, komisyon ve genel kurula dair önerge hazırlığına başladı. mevcut bakanların da meclis süreci işletilmeden yargılanması doğrultusunda önerge sunacak. Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının ardından parti içerisinde tartışma patlak vermişti. Bu doğrultuda CHP'nin Anayasa değişikliklerinde grup kararı alınması yasağına dair olarak Genel Kurul'da görülecek metini vekillerin kararına bırakacağı düşünülüyor.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.