AK Parti Genel Başkan ve Başbakan Adayı Açıklandı

AK Parti Genel Başkan ve Başbakan Adayı Açıklandı

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yeni Genel Başkanı'nın seçileceği 2. Olağanüstü Kongre'de Başbakan adayının kim olacağı belli oldu.

AK Parti MKYK toplantısından çıkan sonuca göre AK Parti'nin yeni Genel Başkanı ve Başbakan Adayı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanı Binali Yıldırım oldu. Binali Yıldırım aynı zamanda bununla beraber Başbakan adayı da olmuş oldu.

Parti içerisinde yapılan temayül yoklamasında yüzde 80'e varan oy alan Binali Yıldırım'ın ismi partide öne çıkmıştı. MKYK toplantı salonuna alkışlar arasında giren AK Parti'nin yeni Genel Başkanı'nın (Adayı) Ömer Çelik tarafından açıklanması bekleniyor.

22 Mayıs'ta gerçekleştirilecek 2. Olağanüstü Büyük Kongre'de seçime tek isim olarak girecek olan Binali Yıldırım'ın belirlendiği MKYK toplantısı tamı tamına 45 dakika sürdü. Toplantıda Binali Yıldırım'ın MKYK'da kararı

22 Mayıs Pazar günü yapılacak 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde tek genel başkan adayı gösterilecek Binali Yıldırım MKYK'dan geçti.

Ömer Çelik'in açıklamasının satırbaşları şöyle:

Türkiye'nin varlığının tehdit altında olduğu bir dönemde kahramanca terörle mücadele eden kardeşlerimiz var. Canlarını veriyorlar. Bir kez daha şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Gazilerimize saygılarımız arz ediyoruz. Biz bu toplantıyı yapabiliyorsak bu onların sayesindedir. Geçen gün tonlarca bombanın patlatılması sonucu can veren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz.. AK Parti'nin bu genel merkezi siyasetin izlendiği değil Türkiye tarihine katkıda bulunan bir genel merkezdir. Tarihi yazan bu kadro, liderimiz sayın Cumhurbaşkanı'nın liderliğinde yeni bir sürece girmiştir. Bir kez daha sayın Cumhurbaşkanımıza saygılarımızı sunuyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımızla AK Parti kadroları arasında bir milim fark yoktur bundan sonra da olmayacaktır. AK Parti kurulduğunda kurucu genel başkanımız AK Parti dünya markası olacak dediğimizde büyük bir tartışma çıkmıştı. Dünya siyasetinde iktidarda olmasına rağmen politikalarını güncelleyen bu parti Türkiye'nin gelmiş geçmiş en güçlü markası olma özelliğini tescil etti. AK Parti sadece bir siyasi parti değildir. Bizim kutlu yürüyüşümüzdeki en önemli itici gücümüzdür. Bu güçlü nefes, bu coğrafyayı bize vatan yapan, tarihi dinamiklerimizin demlenmiş halidir. Geçmişimizle geleceğimiz arasında en sağlam köprüdür. Ak Parti dün olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır. Milleti millet yapan değerler AK Parti'nin siyasi fikrinde kristalize olmuştur. AK Parti sadece iktidara gelmesi için mücadele edilen bir parti değildir. AK Parti büyük bir yolun adıdır.

Biz Allah'tan ve milletten başka söze kulak vermeyen bir partidir. Çeşitli aşamalardan geçtik. Biz kürsüde olanlar değil, protokol icabı ön sıralarda oturanlar değil, mahalle temsilcilerimiz, o seçimlerde adı sanı bilinmeden bu millet için koşturanlar bu başarının gerçek sahipleridir.

Yeni bir aşamadayız, kongreye gidiyoruz. Başbakanımız aday olmayacağını açıkladılar. Bir kez daha hizmetlerinden dolayı kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Yeni genel başkanımızın kim olacağına yönelik bir mekanizma oluşmuştu.

İzmir milletvekilimiz Ulaştırma ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım kongrede Genel Başkan adayımızdır. Ak Parti'nin kurucusu olarak bu kadro olan çok değerli devlet adamımız bugünlere gelmiştir.

Bütün arkadaşlarımız adına hayırlı uğurlu olsun diyoruz, Allah utandırmasın diyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.