AK Parti hükümetinin en büyük zararı her olayı siyasallaştırmak

AK Parti hükümetinin en büyük zararı her olayı siyasallaştırmak

Can Radyo'da yayınlanan Semra İğtaç ile Mücadelenin Ruhu programının konu CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu oldu. 

Tüm zamanını sahada vatandaşlarla birlikte geçirmesi ile bilinen Purçu, programda pandemi süreci ve ülke gündemine değindi. Programdan satırbaşları şöyle:
 
Pandemi sürecinde tüm ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalıştığını söyleyen Purçu, "Salgın sürecinde hayatın hengamesinden etkilenen dezavantajlı grupların yanında olmaya çalıştık. İzmir Büyükşehir Belediyesi her gün yardıma ihtiyaç duyanlara koştu. Dünyaya ve Türkiye'ye örnek olacak çalışmalar yaptı. Ben de bu süreçte her zaman sahadaydım. Mağdur olan vatandaşlara bugün koşmayacaksak ne zaman koşacağız.

Bakışları ile unutulduklarını hissettiriyorlar

Pandeminin etkilerinin iki yönü olduğunu söyleyen Purçu:''Biri sosyolojik biri psikolojik iki konu var. Yardımda bulunulan kişiler kendini ümitsiz görüyor. Bu psikolojik yanı. Sosyolojik olan tarafı ise yardıma ihtiyacı olan insanları unutmuşuz. Bakışları ile unutulduklarını hissettiriyorlar. 'Ben bu ülkenin vatandaşıyım. Benim beslenme barınma ve eğitim hakkım var' diyor. Öyle bölgelere gittik ki su, elektrik yok.  Hangi yüzyılda yaşıyoruz. Bu durumu ilgili kurumlar da biliyor ama neden müdahale etmiyorlar? ''diye konuştu.

Bizler görünmeyeni göstermeye çalışıyoruz

Purçu:''Gittiğimiz bölgelerde sahipsiz sokak hayvanları var. Bir kadın bana dedi ki : "Biz ekmeğimizi çöpten çıkarıyoruz. İnsanlar bu hayvanlara mama getiriyorlar ama bizleri hiç düşünmüyorlar" dedi. Bu çok gücüme gitti. Biz birbirimizi düşünen bir toplumduk. Bunu tekrar hayata geçirmeye çalışıyoruz. Tüm bürokratlara ve Tunç Soyer'e  çok teşekkür ediyorum. Hiç desteklerini esirgemiyorlar. Bizler görünmeyeni göstermeye çalışıyoruz'' ifadelerini kullandı.
AKP ve MHP üyelerini kınıyorum

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde sosyal yardımlar için verilen karara tepki gösteren Purçu, "Bu hükümetin en büyük zararı her şeyi siyasallaştırması oldu. Bu pandemi döneminde yapılacak şey değildi ama vatandaşa hizmet eden bir kurumun üzeinde bu şekilde baskı kurması hiç etik değil. Sosyal yardımlar konusunda CHP'nin üzerinde çok büyük bir baskı var. Bu süreçte mağdur vatandaşlara, 'ihtiyacım var' diyen herkese koşulmalı. Bu konuda İstanbul'da araştırma sonrası yardım yapılsın diyen AKP ve MHP üyelerini kınıyorum. Bu yardımları polemik haline getirmek bu hükümetin verdiği en büyük zarardır" diye konuştu.
 
AKP ciddi bir oy kaybı yaşadığını söyleyen Purçu, "Hükümet ilk seçimde kaybedecek. Bu hükümetin gidici olduğu belli. Sahada gezen AKP vekillerine olan tepkileri de görüyorum. Ben onlar açısından iyimser düşünüyorum. Belki diyebilirler  ''Biz bu ülkeyi yönetemedik. Hazineyi, kaynakları bitirdik. Yapacak bir şey kalmadı. En kısa sürede seçim yaparak CHP'ye bu enkazı devrederek ayrılalım'' diyebilirler.  Bir diğer senaryo ise yeni kurulan partiler dolayısı ile oy bölünmesini göze almadan düzenlemeleri yaparak bir an önce seçime gitmek isteyebilirler. Şahsi düşüncem olmayacağı yönünde" şeklinde konuştu.
 
Banu Özdemir'in tutuklanması hakkında konuşan Purçu, " Mücadele etmeye devam edeceğiz. Asıl sorumluları bulmak yerine başka türlü uğraşıyorlar. Caminin bir imamı  var imamın bağlı olduğu bir diyanet var. Sorumluları bulmak yerine paylaşımda bulunanlara ceza kesiliyor" dedi.
Her gün sabun gibi eriyorlar

Belediyelere kayyum atanmasına değinen Purçu, "demokratik bir konu değil. Seçimle gelen kişi seçimle gitmelidir. Kayyum atanması anti demokratik bir uygulamadır. Gittikçe de artıyor. Ama durum böyle olunca kendi seçmenleri de dahil sahada tepki çok artıyor" diye konuştu.

Purçu sözlerini sonlandırırken "Güzel günler gelecek bu pandemi sürecini atlatacağız. Ben özgür bir ülke düşlüyorum. Özgürlük ve demokrasi ile birlikte . Ben ümidimi kesmedim. Ben şu an Milletvekiliyim.  Görevde olduğum süre içinde ülkem için, vatandaşlarım için kimseyi ayırt etmeden daha demokratik ve daha özgür bir ülke için çalışacağım" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.