AK Parti İl Yöneticisinden engelli çocuğun ailesine hakaret

AK Parti İl Yöneticisinden engelli çocuğun ailesine hakaret

Efeler Gençlik Kampında AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Murat Unganer’in engelli bir çocuğun ailesine hareket ettiği iddia edildi.

Aydın’da her yıl binlerce gence kapılarını açan Efeler Gençlik Kampı, 31. döneminde İzmir’den gelen 127 özel bireyi ağırladı.

Yapılan etkinlik sonrası Engel Siz Yaşam Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi ve İzmir Güç Birliği Spor Kulübü tarafından ortak açıklama yapıldı. Açıklamada, etkinliğin AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Murat Unganer’in engelli bir çocuğun ailesine hareket ettiği belirtildi.

Unganer’e tepki gösterilen açıklamada, “Bu tutumu kesinlikle onaylamıyoruz” diye belirtildi.

55eb1ab2f018fbb8f8ab5413.webp

Açıklamada, “21-25 Eylül tarihleri arasında Bedensel Engelliler Yaşam Derneği tarafından Aydın Efeler Gençlik Kampında bedensel engelli dernek üyelerinin sosyalleşmesini sağlamak ve tatil ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla gerçekleştirilen kamp maalesef ki bir siyasi partinin show alanı haline getirilmiştir. İzmir'de bedensel engelli vatandaşlarımıza yönelik hak temelli faaliyet gösteren biz engelli STK yöneticileri ve üyelerimizin de katılım sağladığı kampa Ak Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Murat Unganer ve yanındaki heyet gelerek tatil yapmakta olan engelli bireyler ile toplantı gerçekleştirmiştir. Toplantı sırasında kampta ağır engelli çocuğu ile tatil yapmakta olan bir baba, tekerlekli sandalye ve medikal cihazlara devletin verdiği desteğin çok düşük kaldığını bu nedenle oluşan mağduriyetler hakkında sorduğu soru ve yaptığı eleştiri karşısında Murat Unganer sesini yükselterek "küstah küstah konuşma" diye cevap vermiştir. Maruz kaldığı hakarete tepki göstererek karşılık vermek isteyen engelli çocuğumuzun babası toplantı alanından uzaklaşmak durumunda kalmıştır” denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi; “Engelli çocuğumuzun babası toplantı alanından uzaklaştırıldıktan sonra Murat Unganer, ‘Bir kişiye olan öfkelerinden dolayı PKK'yı destekleyenler muhatabım olamaz’ ifadesini kullanmıştır. Kampta herhangi bir siyasi faaliyet yapılmayacağına dair söz verildiği için daveti kabul ederek katılım sağladık. Ak Parti heyetinin geleceğini öğrendiğimizde bizi buraya davet eden Beyder (Bedensel Engelliler Yaşam Derneği) başkanı Mülki Aşırt'a burasının partiler üstü bir tatil kampı olduğunu bir siyasi partinin gelmesinin uygun olmayacağını kendisine belirttiğimizde masayı yumruklayarak yerel seçimde aday olacağını belirtti. Bizi kendisinin çalışmasını provoke etmekle suçladı. Engelli bireylerin ve stk'ların bulunduğu tatil kampının bu şekilde bir siyasi partinin şov alanı haline getirilmesini ve özellikle de engelli çocuğumuzun babasının maruz kaldığı hakaret ve saygısız davranışı, insanları kutuplaştıran ayrıştıran itham edici bu şiddet dilini kınıyoruz. Bu tutumu kesinlikle onaylamıyoruz. Elbette her birey , her engelli vatandaş bir siyasi görüşe sahip olmak hatta siyasi partide görev alma hakkına sahiptir. Ancak birçok engelli derneğinin bir araya geldiği ve tatil amaçlı gerçekleştirildiği belirtilen kampta üstelikte kamuya ait alanda , engelliler toplanarak bir siyasi parti yetkilisinin propagandasına maruz bırakılması, orada bulunan bir babanın en ufak eleştirisine bile tahammülsüz bir tutumla gözdağı verircesine hakaretle karşılık verilmesini bu ayrıştırıcı itham edici üslubu kesinlikle onaylamadığımızı kamuoyuna bildiririz.”

6512dad8f2ae8.jpg6512dae04bda5.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.