AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı oldu!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı oldu!

Ak Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin 14 Mayıs Seçimleri'nde milletvekili aday adayı olmak için istifa etmesinin ardından boşalan İl Başkanlığına İzmirli iş insanı Bilal Saygılı atandı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin milletvekili aday adayı olmak istifa etmesinden sonra AK Parti İzmir teşkilatlarında yeni il başkanını kim olacağı günlerdir siyasetin en yoğun şekilde konuştuğu konu oldu. Milletvekili aday adaylarının temayülünden ve milletvekili aday adaylarının listelerinden daha çok merak edilen AK Parti İzmir İl Başkanı kim olacağıydı.

bilal-saygili.jpg

Siyasi kulislerde ise İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, İl Başkan Yardımcısı Nail Kocabaş ve önceki dönem MÜSİAD İzmir Başkanı, iş insanı Bilal Saygılı'nın isimleri önü çıkarken, her üç aday da günlerce görüşme için Ankara’ya AK Parti Genel Merkezi’ne çağrılmayı beklediler.

ertzawgxkaiid0k.jpg

Hafta başında Ankara’da görüşmelerin yapılması ve yeni İzmir İl Başkanının belirlenmesi yoğunluk kazanırken AK Parti Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın deprem bölgesindeki illerde vatandaşlarla bir araya geldiği programlar nedeniyle görüşmenin birkaç gün gecikeceği bilgisi de İzmir siyasetinde, AK Parti teşkilatlarındaki heyecanlı bekleyişi daha da attırdı.

Bugün öğleden sonra üç aday da davet edilmeleri üzerine Ankara’ya doğru yola çıktı. Cumhurbaşkanı, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, iftardan sonra üç adayla da özel olarak görüşme yaptığı ve sonunda AK Parti İzmir İl Başkanlığına MÜSİAD İzmir Şubesi önceki dönem başkanı, İzmirli iş insanı Bilal Saygılı’nın atanmasına karar verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum