AK PARTİ İZMİR’DE DEĞİŞİM FISILTILARI!

AK PARTİ İZMİR’DE DEĞİŞİM FISILTILARI!

Ali Eyce yazdı...

AK Parti İzmir’de, özellikle de merkez ilçelerdeki teşkilat yapılanmalarında ciddi değişim hazırlığı içerisinde.

Özellikle salgın döneminde, beklenen çalışmayı gösteremeyen ilçelerde yenilenme sinyalleri siyasi kulislerde yoğun şekilde konuşulmaya başlandı.

Kulislere düşen o kadar çok AK Partili başkan, yönetici ismi var ki, bu listesinin en başına AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin ismini koyarak başlayanlar bile var.

Bile var diyorum, zira Kerem Ali Sürekli’nin ismini kulislerde birinci sıraya koyabilmek, olsa olsa, AK Parti İzmir Teşkilatlarının çalışkanlığını kıskanmak, içerisinde ve başarısında ortak olamamanın verdiği siyasi kıskançlık olabilir!

AK Parti’nin ilçe teşkilatlarında bazı isimlerin özelikle ve çoğunlukla kulislere düşmesi ise bir o derece doğal geliyor.

AK Parti’nin vefa, samimiyet, mütevazılık duygusu, hesabi değil hasbi ilkesi içinde olamayan, olmadıkları gibi teşkilatını bir araya getiremeyen, çalıştıramayan başkanların isminin konuşulması biz gazetecileri de hiç şaşırtmıyor.

Bu ilçelerde yapılan faaliyetlerin basına düşen ve düşmeyen kısmına baktığımızda, ne kadar verimsiz çalışmalar içinde olduklarını, göstermelik çalışmalar içinde olduklarını, yerlerine alternatif ilçe başkanı bulunamayacak gibi davrandıklarını ve ‘Yersen bu, yemezsen bu’ düşüncesiyle hareket ettiklerini görmemek mümkün değil.

Hatta bazı ilçe başkanları, bu halin görünmesini bilerek ve isteyerek yaptıkları için, onların görevden alınması veya istifa etmeleri, 3 vakte kadar olur gibi.

Tabi siyaset bu. 3 dediğimiz rakam bazen 3 gün olur bizi şaşırtır, 3 ay olur makul karşılanır, 3 yıl olur nihayet dedirtir.

Ağustos ayı malum TBMM’nin tatil ayı olduğu için İzmir’in bütün milletvekilleri, sahalardalar.

Hemen hemen her gün bir, iki milletvekili ilçeleri ziyaret ediyor, ilçelerde ziyaret programları düzenliyorlar.

Milletvekilleri hem vatandaşla bir araya geliyor, hem de teşkilatın çalışıp, çalışmadığını bir nevi, bu ziyaret yoluyla kontrol ediyorlar.

İşte o kontroller de, kulislerde bazı isimlerin gidici olduğu konusundaki düşünceleri kuvvetlendiriyor.

Teşkilatına sahip olunamayan, teşkilatının etrafında birleşmediği başkanlar zaten, bu tür faaliyetlerde kış kabağı gibi ortaya çıkarıyorlar.

AK Parti’nin hedefinde 2023 ve 2024 var.

2021 yılını saymazsak ki, bitti, bitecek, son 4 ayı var şunun şurasında.

AK Parti Seçim ortamını teşkilat içinde tercihlerini yaparak girmeye hazırlanıyor.

2022’ye sağlam, istenildiği gibi halka yönelik çalışan kadroları oluşturmak istemek AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’in ve ekibinin tek hedefi.

Onları bu hedefi tutturamazlarsa, kendilerinin hedef yerine konulacağının da gayet iyi farkındalar.

O yüzden, bazen fısıltılara kulak asmak gerekir.

Fısıltı konusu olmamak için de hep çalışmak gerekiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.