AK Parti İzmir'de sandıktan 'Dağ' çıktı

AK Parti İzmir'de sandıktan 'Dağ' çıktı

AK Parti İzmir, Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayı olarak görmek istedikleri isimleri temayül yoklamasıyla dile getirdi. Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın sandıktan Büyükşehir için isminin birinci çıktığı açıklandı.

AK Parti İzmir Teşkilatı, temayül yoklamasını gerçekleştirdi. 3 bin 500 partili, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve ilçe belediye başkan adayı olarak görmek istedikleri isimleri, kabinlerin içine kurulan bilgisayarlarda dijital oy kullanarak Genel Merkeze gönderdi.

Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir'in de katılarak yerel seçimlere ilişkin önemli mesajlar verdiği temayül yoklaması saat 17:00'de sona erdi.

Edinilen bilgiye göre; İzmir teşkilatı, AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ı tercih etti. Dağ'ın ismi geçen diğer adaylara açık ara fark attığı iletildi.

Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için Eyyüp Kadir İnan, Mehmet Kasapoğlu, Mahmut Özgener, Binali Yıldırım, Mahmut Atilla Kaya, Ceyda Bölünmez Çankırı ve Bilal Saygılının isimleri de yazıldı.

hamza-dag-aa-1896912.jpg

HAMZA DAĞ

AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları'nda sırasıyla, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuş, ardından 3 Şubat 2008 tarihinde 3. Olağan Kongresi'nde, İl Gençlik Kolları Başkanı seçildi. 2011 seçimleri ile birlikte 24. dönem İzmir Milletvekilliğine Seçilen Dağ, sırasıyla 25. 26. ve 27. dönemlerde tekrardan İzmir Milletvekili seçilerek TBMM'de görev aldı. Bu dönemlerde İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ve Plan ve Bütçe komisyonu üyeliği görevlerinde bulundu. 2014 yılından itibaren AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi olan Hamza Dağ, 2014-2017 yılları arasında Seçim İşleri Birimi'nde Başkan Yardımcılığı görevini de yaptı. 29 Mayıs 2017 tarihinde yapılan 3. Olağanüstü Kongre sonrası AR-GE'den sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenlendi. 24 Mart 2021’de yapılan 7. Olağan kongrede tekrar MKYK üyesi seçilen Hamza Dağ bu tarihten itibaren Tanıtım ve Medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine seçildi.

Dağ, AK Parti tüzüğünde yer alan 3 dönem kuralı kapsamında 2023 genel seçimlerinde milletvekili adayı olmamış, aynı yıl gerçekleştirilen kongrede tekrar MYK Üyesi seçilerek Genel Başkan Yardımcısı oldu. Dağ, 2021 yılından itibaren Tanıtım ve Medya Başkanlığı görevini sürdürüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.