AK Parti İzmir'de seçim hareketliliği

AK Parti İzmir'de seçim hareketliliği

Seçim kararının Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından AK Parti İzmir'de hareketlilik başladı. İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin milletvekilliği adaylığı için istifa etmesi beklenirken, yerine geçecek isimler de kulislerde konuşulmaya başladı.

28. Dönem Milletvekilliği aday adaylığı için başvurular başlarken, AK Parti İzmir'de 16 Mart Perşembe günü saat 21.00’a kadar milletvekili aday adaylığı başvuruları alınacak. Alınacak başvurular sonrası 19 Mart Pazar günü Halkapınar Spor Salonu'nda temayül yoklaması yapılarak partililerin gönüllerinden geçen isimlerin belirlenmesi sağlanacak.

kerem-ali.jpg

İL BAŞKANININ DEĞİŞMESİ BEKLENİYOR

Daha önce AK Parti'den 25. ve 26. Dönem İzmir Milletvekilliği yapan ve son 4 yıldır AK Parti İzmir İl Başkanlığı görevini yürüten Kerem Ali Sürekli'nin 28. Dönem Milletvekilliği için istifa ederek aday olması bekleniyor. Sürekli'nin istifası beklenirken yerine geçecek isimler:

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, İl Başkan Yardımcısı Dilaver Kişili, Deniz Doğan, Teşkilat Başkanı Nail Kocabaş, Bornova ilçe Başkanı Veysel Güldoğan isimleri geçiyor. Ayrıca kulislerde MÜSİAD İzmir Şube eski Başkanı Bilal Saygılı'nın da ismi bahsedilenler arasında yer alıyor. AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Furkan Katmerci'nin ismi hem il başkanlığı hem de milletvekilliği için konuşulmasından dolayı, Katmerci'nin durumunun il başkanlığı ataması sonrası netlik kazanacak.

800x535-ak-parti-izmirin-yeni-yonetimi-aciklandi-1558178407375.jpg

İL YÖNETİMİNDEN DE İSTİFALAR BEKLENİYOR

Ayrıca AK Parti İzmir İl yönetiminde bulunan İl Başkan Yardımcıları Bülent Bademci, İbrahim Derici, Sefa Şahin, Fehim Özçelik, Ali Aslan, Semiha Paçacı ve Emrun Sulayıcı'nın milletvekilliği aday adaylığı için istifa etmesi bekleniyor.

whatsapp-image-2021-03-10-at-21-26-42.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.