AK Parti İzmir'den Ayasofya Cami için lokma

AK Parti İzmir'den Ayasofya Cami için lokma

AK Parti İzmir İl Başkanlığı; Ayasofya Camisi'nin yeniden ibadete açılması dolayısıyla vatandaşlara lokma tatlısı dağıttı.

İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; Konak Meydanı’nda yapılan ikram sırasında yaptığı açıklamada;  86 yıl sonra kapılarını ibadete açan Ayasofya'nın tarihi ve manevi değerini vurgulayarak; “ Ayasofya; fethin sembolü, milletimizin duası, hasretiydi. Bu hasret sona erdi ve Ayasofya gerçek maneviyatına kavuştu. Bu kutlu dönüşüm ne mutlu ki bize nasip oldu. Yaptığımız hayırla da vatandaşlarımızla buluşma ve mutluluğumuzu paylaşma fırsatı bulduk.” diye konuştu. Başkan Sürekli; Kurban Bayramı’nın ardından; il yöneticileri ve ilçe başkanları ile birlikte Ayasofya Cami'nde Cuma Namazı kılmak için İstanbul’a gideceklerini de açıkladı.

unnamed-(1)-569.jpg

Sabır, akıl ve dirayetle…

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; Danıştay kararı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 86 yıl sonra kapıları yeniden ibadete açılan Ayasofya Cami'nin bir inanç ve kültür hazinesinden çok daha fazlası olduğunu belirttiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “ Ayasofya; 481 yıl boyunca cami olarak halkla buluşmuş ve 1934 yılında müzeye dönüştürülmüştür. Ayasofya Cami'nin asıl maneviyatına dönüşü ile yüreklere su serpilmiş; ecdadımıza duyduğumuz vicdani borç ödenmiştir. Bu bir diriliştir. Dünyanın dört bir yanındaki Müslümanların ve mazlumların umutlarının yeniden dirilmesine vesiledir. Hak yerini bulmuştur. Ayasofya Cami; milletimizin sabrı, devletimizin akıl ve dirayeti ile özüne ve gerçekliğine kavuşmuştur. Elbette çok heyecanlıyız ve bahtiyarız. Çünkü; bu tarihi dirilişe imza atan AK Parti’nin bir neferiyiz, kutlu bir davanın gönüllüsüyüz.”

unnamed-(2)-447.jpg

Ayasofya Cami'nde Cuma namazı…

İl yöneticileri ile birlikte katıldığı lokma ikramında vatandaşlarla da sohbet eden Başkan Sürekli; kurban Bayramı’nın ardından il yöneticileri ve ilçe başkanları ile birlikte Ayasofya Cami'nde Cuma namazı kılmak için İstanbul’da olacaklarını söyledi. Bu mutluluğu; büyük bir mücadele ile kendilerine armağan eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden Başkan Sürekli; “Cumhurbaşkanımızın dirayeti ile aslında tüm İslam aleminin yüreğindeki yangın sönmüştür. Bu, tüm Müslümanların kardeşlik bağlarını güçlendirecek ortak bir heyecanın adımıdır. Hamdolsun ki bizlerin de mensubu olduğu AK Parti’ye nasip olmuştur. Bayramın ardından il yöneticilerimiz ve ilçe başkanlarımızla ile birlikte toplu olarak Cuma namazı kılmak üzere Ayasofya Cami'nde olacağız.” diye konuştu.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.