Ak Parti İzmir'i nasıl kazanır?

Ak Parti İzmir'i nasıl kazanır?

Adem Nakçı yazdı...

Ak Parti’de yaklaşık 1 aydır süren il yönetim kurulu belirleme süreci,“Ak Parti İzmir’i nasıl kazanır?” sorusunu yeniden gündeme getirdi. Bu sorunun cevabı çok uzaklarda değil aslında. Amerika’yı yeniden keşfede gerek yok. Göz önünde “Bayındır gerçeği” var.

“Bayındır Gerçeği” nedir?

Bayındır CHP ve Ak Parti arasında çok az oy farkıyla el değiştiren bir ilçe. 2009 Yerel Seçimlerinde Ak Parti’nin adayı Mehmet Kertiş CHP’li rakibinin 14 (on dört) oy önünde seçimi aldı. Defalarca sandıklar sayıldı. Sonuç azalsa da seçimi 7 oy ile Ak Parti kazandı.

2014 yılındaki seçimlerde bu kez CHP adayı Ufuk Sesli mevcut belediye başkanı Mehmet Kertiş’ten 164 (yüz altmış dört) oy fazla alarak kazandı. Fark yüzde 0,43 yani yüzde yarım bile değil. İşte Bayındır’daki bu az oy farkı 31 Mart 2019 Mart Yerel seçimlerinde değişti. Ak Parti; mevcut CHP’li Belediye Başkanı Ufuk Sesli’nin karşısına ilçe başkanı Uğur Demirezen’i çıkardı. Herkes yine seçimin az farkla kazanılacağını beklerken Demirezen CHP’li mevcut başkana 4 772 (dört bin yedi yüz yetmiş iki) oy fark ile seçimi aldı. İki parti arasında yüzde 0,43 olan fark 13,43’e çıktı.

Peki, bu işin alamet-i farikası neydi? İlki Demirezen iktidar partisi ilçe başkanından çok sıradan vatandaş gibi halkla iç içeydi. Her şeyden önemlisi Ak Parti’nin birçok adayı gibi “burnundan kıl aldırmayan” tavırlar sergilemek yerine ilçesindeki büyüklerin kardeşi, oğlu küçüklerin abisi olmayı tercih etti. 5 yıllık ilçe başkanlığı sırasında kapısı hep açık kaldı. İlçesindeki müdürleri değiştirmek yerine vatandaşla çalışmasını sağladı. Belediye başkanının eksik olduğu yerde gölge başkanlık yaptı.

Her şeyden ötesi mesela Konak Belediye Başkan adayı gibi hikâyeden, hayali projeler ile değil, kentin gerçeklerine uygun projeler ile sokağa çıktı. Yanındakilerde onu örnek alarak tevazu ile Bayındır halkına dokundu. Böyle çalışınca tarihi sonuç ortaya çıkıyor.

Sonuç olarak Ak Parti İzmir’de başarı istiyor ise örnek çok uzak değil. İzmir’in güneydoğusuna denk gelen 78 kilometre uzaktaki Bayındır’a gitmeleri yeterli.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.