AK Parti İzmir'in Yeni Abisi!

AK Parti İzmir'in Yeni Abisi!

Ali Eyce yazdı; AK Parti İzmir'in Yeni Abisi!

AK Parti İzmir’de 2023 seçimlerine o kadar hızlı girdi ki, seçime atmosferine girdiğini hem siyasi partiler, hem de siyasetçiler anlamamış durumda.

AK Parti İzmir’de yeni bir düzenleme içinde.

Hem teşkilatlar anlamında hem de yönetimsel anlamda.

Siyaset kulislerinde İl Başkanı Kerem Ali Sürekli için 2023 seçimlere doğru üç farklı senaryo üretildi.

Birinci senaryo hukukçu kimliğinden dolayı Adalet Bakanlığı yardımcılığı.

İkinci senaryo eski milletvekili olmasından dolayı milletvekilliği adaylığı.

Üçüncü senaryo ise iyi bir il başkanlığı görevi yürüttüğü için il başkanlığına devam senaryosu.

Bunlardan hangisi masada kaldı ve onaylandı derseniz, şu an için hiç biri.

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, birçok il başkanının milletvekilliği aday adaylığı için istifasını kabul edip, uygun görürken İzmir için böyle bir karar vermedi.

İzmir’de AK Parti’de değişimin çok ağır olmasının, değişimden dolayı teşkilatlar içinde kırılma, ayrışma olmaması için değişimin ne kadar olması, olabileceği konusunda henüz net karar verilmiş değil.

Siyasi kulislerde dolaşan en son cümle ise İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin, milletvekilliği aday adaylığı tercihini yaparak istifa edecek ilçe başkanları, meclis üyeleri ve yöneticilerin istifalarını alıp, onların yerine seçim sürecinde uyumlu çalışabilecek kadrolar yaratıp, teşkilatı seçime daha heyecanlı şekilde sokabilmek.

Başkan Kerem Ali Sürekli’nin istişare eden, ortak aklı bulmaya çalışan, teşkilatın bütün ağır toplarını bir araya getirip, görüşlerini alan, kimseyi kırmadan, kimseyi küstürmeden yaptığı çalışmalar AK Parti merkezi tarafından takdir toplayan bir hareketti.

Bunların en güzel örneğini kamuoyuna ve teşkilata zaman zaman vefa toplantıları düzenleyerek veren Kerem Ali Sürekli’nin, İzmir’in yeni ‘ABİSİ’ olduğu ise kulislere düşen yeni bir siyasi konuşma.

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı’dan başlayarak, milletvekilliği ve il başkanlığı görevlerini başarıyla yürüten Kerem Ali Sürekli, 20 yıllık AK Parti teşkilat yapısının tam ortasında bulunmanın avantajını yaşıyor.

Hem AK Parti’nin kurucuları ve ilk ağır toplarıyla arasındaki diyalog, hem de yeni nesil AK Partililerle olan diyalogu ona ve dolasıyla da AK Parti’ye İzmir’de büyük bir teşkilat avantajı sağlıyor.

Hatırlarım Ankara’dan, AK Parti Genel Merkezi’nden İzmir İl Başkanlığı için Kerem Ali Sürekli’nin isminin açıklandığı tarihte İzmir’de soğuk bir duş etkisi yapmıştı.

Sürekli, il başkanlığı için kimsenin beklemediği, tahmin etmediği, düşünmediği, konuşmadığı bir isimdi.

Başkanlık işini teşkilatıyla hakkıyla yapan, her daim sahada vatandaşların arasında olmaya başaran Kerem Ali Sürekli, artık her anlamda herkesin beklediği, herkesin bildiği, herkesin düşündüğü ve herkesin konuştuğu bir isim.

‘Abi’ olmak da böyle bir şey!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.