AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı'ndan Akpınar'a Atatürk Tepkisi

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı'ndan Akpınar'a Atatürk Tepkisi

Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir Karşıyaka İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu, Karşıyaka'nın çeşitli yerlerine asılan Atatürk'ün 'Gençliğe Hitabe' resimlerindeki yazım yanlışlarına tepki gösterdi.

Ak Parti Karşıyaka ilçe Başkanı Abdullah Mertoğlu, Karşıyaka Belediyesi’nin 19 Mayıs kutlamaları için Karşıyaka’nın çeşitli yerlerine asılan afişler için Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’a tepki gösterdi. Mertoğlu, “Atatürkçüyüz diyorlar ama sözlerini bile yanlış yazıyorlar bunlar şekilde Atatürkçü”dedi.

Akpınar’ın Atatürk’ün söylediği sözler üzerinden reklam yapmaya çalıştığını fakat bunu da beceremediğini ifade eden Mertoğlu, şöyle konuştu:

Sayın Akpınar her şeyde olduğu gibi bunu da beceremedi. 19 Mayıs kutlamaları için Karşıyaka’nın çeşitli yerlerine astırmış olduğu Atatürk’ün sözleri hatalarla dolu. Atatürk’ün gençliğe hitabetinden alınarak yapılan reklamda “dala’let” yazılması gerekirken “delalet”, “şera’it” yazılması gerekirken de “şeriat” yazarak vahim bir hata yapılmış. Buda sayın Akpınar’ın sözde Atatürkçü olduğunu gösterir. Atatürk’ün sözlerini bile doğru dürüst yazamayanlar Atatürkçülük yapmaya çalışıyorlar. Sözde değil özde Atatürkçü olsunlar. Artık Atatürk üzerinden siyaset yapmayı bırakın

Mertoğlu Karşıyaka Belediye Başkanı Mutlu Akpınar’ın hizmetleriyle değil yaptığı sansasyonel reklamlarla Türkiye’nin gündemine gelmeye çalıştığını ifade ederek, “Sayın Akpınar hizmetleriyle gündeme gelemeyince, Türkiye gündemine girmek için her türlü yolu deniyor onu da yüzüne gözüne bulaştırıyor. Atatürk’ün dediği gibi ‘hıyanet’ içindeler. Sayın Akpınar yaptığı, yapamadığı ve yaptırtmadığı hizmetler nedeniyle Karşıyaka’ya hıyanet içinde”dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.