AK Parti Karşıyaka, “Kadına şiddete hayır” dedi!

AK Parti Karşıyaka, “Kadına şiddete hayır” dedi!

Karşıyaka Çarşısı’nda bir araya gelen AK Parti Karşıyaka İlçe Teşkilatı, üzerlerine de siyah renkteki “Kadına şiddete hayır” yazılı tişörtler giydi.

AK Parti Karşıyaka İlçe Teşkilatı, son dönemde artan kadına yönelik şiddeti protesto etmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla kadınlara “gül” takdim etti.   Ayrıca, “Her türlü şiddete hayır” yazılı bir pankart da hazırlayan partililer, slogan ve alkışlarla Karşıyaka Çarşı’da etkinliklerini gerçekleştirdiler. AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu ile teşkilat üyelerinin de katıldığı etkinliğe, çevredeki kadınlar da destek vererek, gösterdikleri hassasiyet nedeniyle teşkilat üyelerine teşekkür etti.

75335fea-36ca-4efa-9786-2d9154e4363f.jpg

“KÜLTÜR VE İNANCIMIZA YAKIŞMIYOR”

Karşıyaka Çarşısı’nın girişinde bir basın açıklaması gerçekleştiren Başkan İsmail Çiftçioğlu, kadına yönelik şiddetin Türk toplumunun kültüründe, inancında, gelenek ve göreneklerinde yerinin olmadığını söyledi. Başkan Çiftçioğlu, “Asla kabul edemeyeceğimiz hadiselerle, şiddet yeniden gündeme geldi. Kadınlarımızın maruz kaldığı sıkıntıların çözümü için yasal düzenlemelerin yanı sıra aile içi eğitimin ve toplumsal dayanışmanın da çok önemli olduğunu düşünüyorum. Toplumun her kesiminde şiddetle ilgili ayrı bir hassasiyet oluşturulmalı. Bu noktada ahlaki ve kültürel değerlerimize sarılmalıyız. Türk toplumu olarak tarihimize odaklandığımızda, aslında bu hassasiyeti taşıdığımız görülmektedir. Orhun Abidelerine bakıldığında, Türk toplumunda kadın erkek eşitliğinin çok eski çağlardan bu yana devam ettiği anlaşılmaktadır” dedi.

bbd9d50c-e2e6-4b7e-8a61-a9d9e3d71ae4.jpg

“ŞİDDET UYGULAYAN TOPLUMDAN DIŞLANMALI”

Şiddetin önlenmesi için AK Parti olarak kendilerine düşen ne varsa yerine getirmeye devam edeceklerini vurgulayan Başkan Çiftçioğlu, şöyle devam etti: “Kadın medeniyettir, kadın hürriyettir, kadın hayatın ta kendisidir. Kadına şiddet olayı gördüğümüzde artık yeri göğü inletmemiz lazım. Kadına şiddet uygulayan kim varsa, toplumdan dışlamamız gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu kabul edilebilir bir durum değil. Kadına şiddete karşı AK Parti olarak üzerimize düşen ne varsa bundan önce olduğu gibi bugün de aynı sorumluluk bilinciyle yapmaya devam edeceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.