AK Parti Konak'tan Belediye'ye Çiçekli Tepki

AK Parti Konak'tan Belediye'ye Çiçekli Tepki

Başkan Temel Yıldırım, belediye çukuruna çiçek dikti.

AK Parti Konak İlçe Başkanlığı, Güzelyalı semtinde son 1.5 yılda yapılan kazılar nedeniyle oluşan çukurlara dikkat çekmek için sıra dışı bir eyleme imza attı. İlçe Başkanı Temel Yıldırım ve ekibi bir metre derinliğindeki çukurlara çiçek ekip üzerini toprakla örterek ilginç bir protesto gerçekleştirdi. Çevre sakinleri de AK Partililerin eylemine destek verdi.

Ne itfaiye ne de ambulans girebilir 

İzmir’in Konak İlçesi Güzelyalı semtinde son 1.5 yılda elektrik direklerinin yer altına alınması, kanalizasyon, içme suyu hattı, doğalgaz ve internet hattı gibi çeşitli sebeplerle kazı çalışmaları yapıldı. Kazılar belli bir koordinasyon içinde yapılmadığı için sokaklardaki çukurlar kapatıldıktan sonra yeniden kazıldı. Bu nedenle Güzelyalı Parkı ve çevresindeki onlarca sokak, çukurlar nedeniyle köstebek yuvasına dönerken, vatandaşların çilesi de bitmedi. AK Parti Konak İlçe Başkanlığı Güzelyalı halkının yaşadığı bu sıkıntıları dikkat çekmek için sıra dışı bir eyleme imza attı.

c7857bef-4bdd-4438-8b01-ea99d0351975

Eylem öncesi basın açıklaması yapan AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, afet durumunda bölgeye ne itfaiye ne de ambulansın girebileceğini vurgulayarak, “Başlanıyor, kazılıyor ve bırakılıyor. Sürekli böyle devam ediyor. İnsanlar burada hiçe sayılıyor. Burada yaşayanlara değer verilmiyor. İzmir’in genelinde bu böyle ama Güzelyalı’da bu iş kronikleşti. Her şey ortada. Öbek öbek çukurlar, kanallar ile buranın Cizre’den, Yüksekova’dan, Nusaybin’den ne farkı var. Orada başka bir politikayla hendek siyaseti yapılıyor, buradakilerde farklı şekilde hendek siyasetine çanak tutuluyor. İkisi de vatandaşın hayat kalitesini zorlaştıran yaklaşımlar. İzmir bir an önce bu çirkinliklerden kurtulmalı. Bu çalışmaların bir an önce bitirilmesi noktasında çağrımızı yaptık. Ama sonuç alamıyoruz. Sadece biz değil, burada yaşayan insanlar ve muhtarlar da sıkıntılarını dile getiriyorlar ama çaresizler. Güzelyalı Konak’ın kalbi. Sahil ayrı şantiyeye dönüşmüş durumda. İç tarafların durumu içler acısı. Buradan kalkan toz toprak evlerden içeri giriyor. Gördüğünüz gibi yaz aylarında olmamıza rağmen kapı ve pencereler kapalı. Bir an önce bu çalışmaların bitmesi gerekiyor. Tamam hizmete varız ama bu çalışmalar artık işkenceye, çileye dönüştü. Bunun adı hizmetsizlik, beceriksizlik. Buralar artık kapatılsın ve insanlar hayatlarına devam etsin” dedi.

Belki çiçekleri görünce ne yaptıklarının farkına varırlar

Konak’ta yaşamanın her geçen gün zorlaştığını ifade eden Başkan Yıldırım, “Burada açılan çukurlar aylarca bu şekilde kalıyor. Ne gelen var ne giden. Araçlar sokak ve caddelerden geçemiyor. İnsanlar evlerine ulaşamıyor. Aylarca sokaklar delik deşik adeta hendek kazılmış şekilde bekletiliyor. Tüm uyarılarımıza rağmen bu sorun bir türlü giderilemiyor. Sadece araçların değil insanların da evlerine gitmesi mümkün değil. Yaşlılar, engelliler, çocuklar ve bebek arabalarıyla anneler burada yürüyemez hale geldiler. Bahsettiğimiz yer İzmir’in merkezi Güzelyalı semti. Yerel yönetimlerin iş bilmezliği yüzünden Güzelyalı güzelliğini kaybetmiş durumda. İnsanlar buradan taşınma telaşındalar. Bu vatandaşa ve insana kıymet verilmediğinin en somut göstergesi. Biz de çevre haftasında ‘bu çukurları çiçeklerle dolduralım. Çevreye bir katkımız olsun. Belediyenin dikili bir ağacı yok. Belki bu ağaçları çiçekleri görürler ve ne yaptıklarının farkına varırlar’ diye düşündük ve bu eylemi gerçekleştirdik. Bir taraftan da İzmir yeşil fakiri bir şehir. Kişi başı 5.6 metrekare yeşil alan var. Anadolu’nun ortası bir zamanlar çorak Ankara’da kişi başı 18 metrekare yeşil alan var. İzmir’in 3 katından fazla yeşil alan var. Hani çevreci olduklarını iddia edenler, Gezi sürecinde ortalığı ayağa kaldıranlar nerdesiniz? Bu çukurlara dikkat çekmek ve hem de İzmir’in yeşil fakiri bir kent olduğunu gözler önüne sermek için böyle bir etkinlik yaptık. Konak’ın her yeri buna benzer sorunlarla dolu. Bir tarafta çukurlar, bir tarafta itfaiye araçlarının giremeyeceği sokaklar var. Halini anlatmaya gerek yok. Söze gerek kalmadı”  şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.