AK Parti Konak'tan Hayvansever Kampanya

AK Parti Konak'tan Hayvansever Kampanya

Her evin ve caminin önüne su ve mama bırakılacak.

AK Parti Konak İlçe Teşkilatı, sıcak yaz günlerinde hayvanları düşünen bir proje ile anlamlı bir kampanyaya adım attı. Hava sıcaklıklarının rekor seviyelere ulaştığı İzmir'de sokakta yaşayan can dostlarımızın su ve yiyecek ihtiyacını karşılamasında yardımcı olmayı hedefleyerek evlere ve her caminin önüne su ve yemek bırakacaklarını dile getiren AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, "Köklü medeniyet geleneğine, evrensel değerlere ve inanç değerlerimize sıkı sıkıya bağlı olan Ak Parti teşkilatları olarak bizler de bu sıcak yaz günlerinde sokak hayvanları konusunda farkındalık oluşturmak, duyarlılığı artırmak istedik. Teşkilatımıza çağrı yaparak evlerinin önüne kedi ve köpekler için bir kap su, imkanları varsa mama ve süt, aynı şekilde kuşlar için de balkon, teras gibi alanlara yiyecek, içecek bırakmalarını talep ettik. Konak genelinde yaklaşık 40 bin üyemizle bu kampanyayı başlatıyoruz. Kampanyamıza sivil toplum kuruluşlarının, esnaf temsilcilerinin de desteğini bekliyoruz. Konak Müftülüğü, Kemeraltı Esnaf Derneği, Kordon İşadamları Derneği ve Alsancak Platformu, Mimar Kemalettin Moda Merkezi, EFODER Hayvan Hakları Derneği gibi kuruluşlar, tam destek vereceklerini, üyelerine çağrı yapacaklarını ifade ettiler. Aynı şekilde, Müftülüğümüz de imamlarımız vasıtasıyla kampanyaya katılacak. Her caminin önüne su ve mama bırakılacak" dedi.

ac80d9c8-01a4-4c4f-b90b-0c0f713a7a43.jpg

"KADERLERİNE TERK EDEMEYİZ"

Hayvanları doğanın çetin şartlarında kaderlerine terk edemeyeceklerine değinen Yıldırım, "İzmir'imizde son birkaç gündür hava sıcaklığı rekor seviyelere ulaşmış durumda. Dün ve bugün dereceler 40'ın üzerini gösteriyor. Meteoroloji, bu yazın, tarihimizin sıcaklık rekorlarının kırılabileceği yönünde açıklamalar yapıyor. Artık, klimasız ortamlarda yaşayamaz hale geldik. İklim koşulları bizleri etkilediği gibi, sokaklarda, caddelerde, park ve bahçelerde korunmasız halde yaşayan kedi köpek gibi sokak hayvanlarını ve kuşları da zorluyor, etkiliyor. Bu sevimli dostlarımızı doğanın çetin şartlarında kaderlerine terk edemeyiz / etmemeliyiz. Kışın soğuklarında, yazın sıcağında barınma ve beslenme ihtiyaçlarını gidermeliyiz. Bizler, karda kışta vahşi hayvanlar aç kaşmasınlar diye dağlara yiyecek bırakan bir medeniyetin temsilcileriyiz. Geleneklerimiz gibi inanç değerlerimiz de bizim dışımızdaki canlıları korumamızı, gözetmemizi öğütler, hatta şart koşar. Öyle ki; Alemlere rahmet Peygamberimiz HZ. Muhammed Mustafa (S.A.V.) bir hadisinde, "Yerdekilere merhamet edin ki göktekiler de size merhamet etsin" (Tirmizî, "Birr", 16) buyurarak merhamete erişmeyi, tüm yeryüzündeki varlıklara merhamet etmeye endekslemiştir. Bir köpeğe su veren kadının bağışlandığını belirtirken, bir kediye eziyet edip ölümüne sebep olmanın Allah'ın gazabını çektiğini ifade etmiştir" dedi.

"KONAK BELEDİYESİ'NE ÇAĞRI YAPIYORUZ''

Belediyelerin de bu konuda duyarlı olması gerektiğini savunan Temel Yıldırım, "Ayrıca, konunun asıl muhattapları olan belediyelerden de katkının ötesinde sevimli dostlarımıza hizmet bekliyoruz. Konak Belediyesi'ne buradan çağrı yapıyoruz. Sokak hayvanlarının ve diğer canlıların yaşamalarını bugün kolaylaştırmayacaksanız ne zaman kolaylaştıracaksınız? Bu konuda harekete geçmek için daha ne kadar bekleyeceksiniz. Yenişehir'deki hayvan barınma merkezinin hali içler acısı. Trafiğin keşmekeş olduğu, alt ve üst yapı sorunlarıyla boğuşan Konak'ta sokak hayvanlarının hayatlarını sürdürmeleri zaten çok zor. Buna bir de tabiat koşulları eklenince durum daha da vahim bir hal alıyor. Kışın soğuklarında Belediyenin bu yönde hiçbir kolaylaştırıcı önlemini görmedik. Umarız yazın sıcaklarında sokak hayvanlarını düşünürler. Ama onlar düşünmese de bizler, bireysel olarak elimizden geleni yapmaya ve sevimli dostlarımızın hayatlarını kolaylaştırmaya kararlıyız'' ifadelerini kullandı.

''DÜNYA SADECE BİZ İNSANLARIN DEĞİL''

İnsanların, hayvanların yaşam haklarına saygılı olması gerektiğine de değinen Yıldırım, "Ayrıca, bir hususa daha dikkat çekmek istiyorum. Zaman zaman sokak hayvanlarına karşı tahammülsüzlük görüntüleriyle karşılaşıyoruz. Bu tür nahoş olayları asla kabul etmiyor, doğru bulmuyoruz. Şunu iyi bilmeliyiz ki, bu dünya sadece biz insanların değil. Yaşam alanlarımızı sevimli dostlarımızla, sokak hayvanlarıyla paylaşmak durumundayız. Onlar farklı dünyaşardan değiller. Bulunduğumuz kentlerde caddelerde sokaklarda bizim ne kadar hakkımız varsa diğer canlıların da o kadar yaşama ve barınma hakkı var. Şehirler planlanırken, sokak hayvanları ve diğer canlılar da düşünülmeli, dikkate alınmalı. Onlar için de uygun yaşam alanları oluşturulmalı. Özellikle yerel yönetimlerin, belediyelerin, sokak hayvanlarıyla ilgili bir eylem planı olmalı. Biz Ak kadrolar, Konak'ta bu durumun da takipçisi olacağız" açıklamasında bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.