AK Parti Meclis Üyeleri  Dilek Yıldız Büyükdağ, Sema Yeşilçimen ve Çile Özkul istifa etti!

AK Parti Meclis Üyeleri  Dilek Yıldız Büyükdağ, Sema Yeşilçimen ve Çile Özkul istifa etti!

'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ için yapılan logo ve ardından gelen tartışmalar üç istifa getirdi.  

Aynı zamanda AK Parti Kadın Kolları İl Başkanlığı'nı yürüten Meclis Üyesi Dilek Yıldız Büyükdağ, istifaların ardından yaptığı açıklamada toplumsal hassasiyetlerin, Türk milletinin manevi değer ve  ahlak anlayışının hiçe sayıldığı bir uygulamanın, bir ayıbın parçası olamayacaklarını vurguladı.

Israrını anlayamadık...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in komisyon logosunu meclis tarafından görevlendirilmiş komisyon üyelerinin görüşünü dahi almadan tek başına belirlediğini hatırlatan Büyükdağ, "Sayın Soyer, tüm Türkiye'de 'Kadın Erkek Eşitliği' adı altında hayata geçirilen komisyonun adını, 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu' olarak değiştirdi, şerh koyduk. Bu da yetmedi baktık ki yine bizlere sormadan hazırlattığı logo, toplumsal hassasiyetlerde karşılığı olmayan, aile birliğini zedeleyici grupların kurumsal logoları ile aynı. Buna da itiraz ettik ve değişiklik istedik. Ancak tüm çabalarımız havada kaldı.  Sayın Soyer bildiğini okudu ve İzmir'in dört bir yanını bu ayıpla donattı. Israrını, geri adım atmamasını, hatta buna karşı çıkan tüm kesimlere kulaklarını tıkamasını anlayamadık. Çünkü gerçekten dikkate alınmayacak bir mesele değil. Üstelik İzmirli hemşerilerimizin demokratik değerlerle birlikte ahlaki değerlere olan bağlılıkları da görmezden gelinmiş oldu.  Böyle bir zaafiyetin ve yanlışın içinde olamazdık. Bu nedenle de Meclis Üyesi arkadaşlarım Sema Yeşilçimen ve Çile Özkul ile birlikte komisyon üyeliklerimizden istifa ettik. Kimsenin yaşam tarzına ve tercihlerine karışamayız. Ama bunun kamu kurumu eliyle özendirilmeye çalışılmasına karşı çıkarız” diye konuştu.

akparti-(2).jpeg

CHP içinde de karşı görüşler var...

Yapılmak istenenin toplumsal sağlık ve huzuru tehdit eden aile kurumunu ve anne-baba-çocuk temelini sarsan yaşam şekillerini meşrulaştırmaya çalışmak olduğunu belirten AK Parti Meclis Üyesi Dilek Yıldız Büyükdağ, bu duruma CHP dahil olmak üzere, tüm partilerin tabanlarından ve temsilcilerinden de tepkiler geldiğini ifade etti.  Büyükdağ sözlerini şöyle sürdürdü, "Biz AK Parti Grubu olarak başından bu yana yapılmak isteneni gördük. Çok geçmeden Sayın Soyer'in bu güruhun sözde onur yürüyüşlerine destek vermesi de bizi doğruladı. Bu türlü yaşam şekillerini çarpık eğilimleri normalleştirmeye çalışmak, çözüm bekleyen bir sorunun da üstünü örtmek anlamına geliyor. Bu konuda kendi partisi olmak üzere, diğer tüm partilerden bizimle aynı görüşü savunanların sayısı hiç de azımsanmayacak düzeyde. Bu çok olağan. Çünkü hepimiz bu toplumun ortak ahlaki ve manevi  değerlerinin örgüsünde yaşıyoruz.  Bilerek ve isteyerek üstelik kendilerini haklı görerek önlem alınması gereken bir meselede, giderek büyüyecek bir sorun yumağı yaratıyorlar. Bir anne ve halkımızın temsil yetkisi verdiği  siyasetçiler olarak bu sorunu çözmek yerine, normalleştirmeye çalışanlara alet olmamız söz konusu olamazdı. Şimdiye kadar olduğu gibi, komisyon çalışmalarının yakından takipçisi olacak ve elbette gerekli tavrı koymaya devam edeceğiz. "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.