AK Parti Menderes’ten tam kadro kan bağışı

AK Parti Menderes’ten tam kadro kan bağışı

AK Parti Menderes İlçe Teşkilatı, yönetim kurulu, kadın ve gençlik kolları ile tam kadro kan ve trombosit bağışında bulundu. 

Kızılay Gaziemir Kan Merkezi’ne gelen İlçe Başkanı Süleyman Artcı ve teşkilat üyelerinin, Koronavirüs nedeniyle Kızılay stoklarının hızla erimesine dikkat çektikleri toplu bağışı, büyük takdir topladı. AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı; “Kızılay yetkililerinin açıklamaları kayıtsız kalınamayacak kadar önemli. Vatandaşlarımız; Covid-19 salgını nedeniyle gereksiz bir korkuya kapıldıkları için  bağış yapmaktan imtina ediyor. Kızılay yetkililerinin ardından İl Başkanımız Sayın Kerem Ali Sürekli de; sürecin başlarında bu soruna dikkat çekmişti. Büyük bir sınavdan geçerken, hayatın devam ettiğini de unutmayalım. Farklı sağlık sorunları yaşayan ve kan bekleyen hastalarımız var. Biz de AK Parti Menderes İlçe Teşkilatı olarak, bu yanlış algıyı tersine çevirmek istedik. Bir derde deva olabildiysek, halkımıza bir mesaj verebildiysek ne mutlu bize.” diye konuştu.  

unnamed-(1)-537.jpg

Kan acil değil, sürekli ihtiyaç!

Kan ihtiyacının, ‘acil’ değil; ‘sürekli’ olduğunu unutmamak gerektiğini belirten Başkan Artcı; sözlerini şöyle sürdürdü; "Trombosit bekleyen lösemili çocuklarımız var. Her hafta düzenli kan alması gereken talasemi hastaları, doğum yapmak için hastanede olan annelerimiz  ile kan verilmezse hayata tutunamayacak olan insanlarımız var. Onlar için buradayız. Uzmanlarımız, koronavirüsün kan yolu ile bulaşmadığını sık sık dile getiriyor. Kızılay, kan stoklarının yarı yarıya düştüğünü söyleyerek sürekli çağrıda bulunuyor. Hal böyleyken kayıtsız kalmak, insani değil. Son günlerde de öğrendik ki; yoğun bakımda yatan bazı koronavirüs hastalarımızda ise, 'yaygın damar içi pıhtılaşma hastalığı' denilen organ yetmezliğinden sonra gelişen durumlarda da kan ihtiyacı oluyor. Bu salgınla mücadele ederken, büyük fotoğrafı da görmek zorundayız. Tek yapmamız gereken; en yakın Kızılay Merkezi’nden randevu alarak, 15 dakikamızı ayırmak. İnanın, içimiz huzur doldu. Bu zor süreçte kan ihtiyacı olan hastaların, hasta yakınlarının yüzünü güldürdüğümüzü düşünüp mutlu olduk.”     

unnamed-635.jpg

Kızılay her dara düştüğümüzde bizimle

Şimdi sıra bizde…

Kızılay yetkililerinin korkulmasını gerektirecek bir durum olmadığına dair açıklamalarına da değinen AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı;  “Kızılay Kan Merkezleri her türlü hijyen şartları barındırıyor. Bu merkezler; hastaların ziyaret ettiği yerler değil. Tam tersine; en sağlıklı insanların girip çıktığı yerler. Ayrıca her türlü tedbir titizlikle alınıyor. Koronavirüsle mücadelenin uzun soluklu olacağını düşündüğümüzde, Kızılay’da yaşanan stok sorununun daha da büyüyeceği ortada. Her dara düştüğümüzde bizimle olan Türk Kızılayı’nın yanında olma sırası bizde. Yönetim kurulu üyelerimize, kadın ve gençlik kollarımıza hassasiyetleri için teşekkür ediyorum. Üyelerimiz ve Menderesli hemşerilerimize de bağışta bulunmaları için çağrılarımız sürecek.” diye konuştu.

Büyük bir sınavdan geçiyoruz…

İlçe Başkanı Süleyman Artcı; yaptığı açıklamada; hemşerilerine “evde kalın” çağrısını yineleyerek; sözlerine şöyle devam etti; “ Ülke ve millet olarak büyük bir sınavdan geçiyoruz. Ölümcül bir salgın tehlikesiyle baş etmeye çalışırken, nefsimizi ve insani değerlerimizi de sorguluyoruz. Bizi bu sıkıntılı süreçten, devletimizin etkin mücadelesi ve birlik ve beraberlik ruhumuz yüzümüzün akıyla çıkaracak. Türk milletinin en büyük gücü; her zorluğun üzerine kenetlenerek gidebilmesi, tek vücut olmasıdır. Tarihimiz bu örneklerle doludur. Bugün de bir tarih yazılıyor. Dünyaya örnek bir mücadele süreci yaşıyoruz. İnşallah, en kısa sürede bu sıkıntılı günleri geride bırakacağız.”    
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.