AK Parti-MHP ittifakında kritik tarih!

AK Parti-MHP ittifakında kritik tarih!

AK Parti-MHP arasında 31 Mart seçimlerinde yapılması planlanan ittifak önümüzdeki hafta şekilleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önümüzdeki hafta yapacağı Macaristan ziyaretinin ardından MHP lideri Bahçeli ile biraraya gelmesi bekleniyor.

24 Haziran’da Cumhur İttifakı çatısı altında seçimlere giren AK Parti ve MHP yerel seçimlerde de ittifakı değerlendiriyor. Karşılıklı olumlu mesajların ardından yerel seçimlerde ittifak için ilk adım 25 Eylül’de atılmıştı. AK Parti’den Mehmet Özhaseki ve MHP’den Sadir Durmaz’ın yaptığı ilk görüşmede ittifakın devamı için anlaşma sağlanmıştı.

İKİNCİ TOPLANTI HAFTA BAŞI

İlk görüşmenin ardından her iki parti de yetkili kurullarında görüşmeyi değerlendirdi ve çalışmalara başlandı. Bu süreçte iki partinin heyetlerine de birer isim eklendi. Önümzüdeki hafta yapılması planlanan toplantıya AK Parti’den Numan Kurtulmuş ve MHP’den Edip Semih Yalçın da katılacak. AK Parti ve MHP heyetlerinin hafta başında bir araya gelerek ikinci toplantıyı yapması bekleniyor.

PUSULADA DEĞİL ADAYDA İTTİFAK

Toplantıda, iki taraf da partilerinin hazırladığı 31 Mart 2019’daki yerel seçimlerle ilgili çalışmayı birbiri ile paylaşacak. 24 Haziran’da Cumhur İttifakı’nın kurulmasına referans olan ittifak düzenlemesi milletvekilliği seçimini kapsadığı için yerel seçimlerde partilerin resmen ittifak yapabilmesine olanak tanıyan mevzuat bulunmadığından farklı formüller devreye girecek.

ZEMİN ARANACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kızılcahamam Kampı’ndaki konuşmasında “Cumhur ittifakının listelerde olmasa bile gönüllerde devam edeceğine inanıyorum” ifadeleri işaretleri gönül ittifakına çevirdi. Görüşmelerde, mevzuat dışında ittifak yapmanın zemini aranacak. Pusula üzerinde ittifak yerine “adayda ittifak” formülü üzerinde durulacak. İki partinin heyetleri görüşmelerde ortaya çıkan çalışma hakkında liderlerine bilgi verecek.

SÖZ LİDERLERDE

Heyetler arası görüşmelerin ardından ittifakta nihai kararı liderler verecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Macaristan ziyaretinin ardından Bahçeli ile bir araya gelmesi bekleniyor. Görüşmede liderlerin ittifaka son noktayı koyması planlanıyor.

Kaynak: Haber7

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.