AK Parti Narlıdere Sarıkamış şehitlerini unutmadı

AK Parti Narlıdere Sarıkamış şehitlerini unutmadı

Sarıkamış Harekatı'nın başlangıcının 106. yıl dönümünde, AK Parti Narlıdere İlçe Başkanlığı, Narlıdere Şehitliği'ni ziyaret etti. İlçe Başkanı Metin Yıldırım, "Şehadete giden yolda verilen son nefesler boşa değil." dedi.

AK Parti Narlıdere İlçe Teşkilatı, Sarıkamış Harekatı'nın 106. yıl dönümünde Narlıdere Şehitliği'ni ziyaret ederek, Allahuekber Dağları'nda vatan için şehit olan mehmetçikleri andı. İlçe yöneticilerinin ve parti üyelerinin katıldığı etkinlikte şehit mezarlarına gül bırakıldı. Düzenlenen anma programında kısa bir konuşma yapan AK Parti Narlıdere İlçe Başkanı Metin Yıldırım, mehmetçiğin Sarıkamış'ta donarak şehit olmak pahasına göstermiş olduğu üstün cesaret için "Doğu'daki Çanakkale destanımız Sarıkamış'tır." ifadelerini kullandı.

29,,.jpg

"BİREYLERİ MİLLET YAPAN HİS, BİRLİKTİR"

AK Partili Yıldırım yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

"Bireyleri millet yapan en önemli his birliktir. Tarih birliği, kültür birliği ve şuur birliğiyle bir arada olmayı başaran milletlerin fertleri iki önemli zamanda kenetlenmeyi çok iyi bilirler. Bunlardan biri mücadele zamanı, diğeriyse bayram zamanıdır. Türk milletini diğer milletlerden ayıransa mücadele zamanı cenge giden erlerimizin, tıpkı bir bayram sabahına uyanır gibi azimli, şevkli ve hamdolsun imanlı oluşudur. "

Yıldırım, yağtığı konuşmasında verilen son nefeslerin boşa olmadığını dile getirirken, "Bundan tam 106 yıl önce 22 Aralık 1914 tarihinde Sarıkamış Harekatı'na katılan askerlerimiz, soğuğa, kışa ve kara rağmen mevzilerini terk etmemiş, donarak şehit olma pahasına bir adım geri atmamıştır. Tıpkı batıda Çanakkale'de olduğu gibi doğuda da Allahuekber Dağları'nda kahramanlık destanı yazan yiğitlerimiz, bugün bile unutulmuyorsa, bugün bile her birine milyonlarca vatan evladı şükran ve minnet duyuyorsa, demek ki harcanan emekler ve şehadete giden yolda verilen son nefesler boşa değildir." dedi.

29,.jpg

"BU KAN YİNE O KANDIR!"

AK Parti Narlıdere İlçe Başkanı Metin Yıldırım, "Dost, düşman bütün dünya bilsin ki, dün Sarıkamış'ta ve Çanakkale'de "Dur yolcu" diyen de, bugün Kato'da Cudi'de ve nice yerde hainlerin başını ezen de aynı soydandır. Şairin dediği gibi fıtrat değişir sanma bu kan yine o kandır. İşte kıymetli dava arkadaşlarım; bizler siyaset yaparken o kanın ağırlığını, sorumluluğunu ve onurunu bilmek zorundayız." dedi.

TEKBİR ŞİİRİYLE NOKTALADI

AK Partili Yıldırım, sözlerini "Tekbir-i milli İslama rehber Allahu Ekber! / Dinim bu dindir, Allah birdir, haktır Peygamber/ Millet, diyanet, devlet riyaset daim beraber/ Allahu Ekber Allahu Ekber!" mısralarından oluşan Abdülhak Hamit Tarhan'ın "Tekbir" adlı şiiriyle noktalarken, "Tüm şehitlerimizin ruhu şad, mekanları cennette peygamberlere komşu olsun inşallah." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum