AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten flaş şehit açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten flaş şehit açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK ve MYK toplantılarının ardından açıklama yaptı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK ve MYK toplantılarının ardından açıklama yapıyor. Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bütün şehitlerimiz için aynı tören uygulanmaktadır. Cemevinden kaldırılmıştır, camiden kaldırılmıştır gibi vurgular da yanlıştır. Devlet şehit ailesinin isteğine göre töreni yapmaktadır. 

Her zaman yakından takip ettiğimizi bir kere daha ifade ediyoruz. 3 Eylül'de başlayan bu eylem, 126. gününe girdi. Bazı anneler çocuklarına kavuştu, bazı anneler kavuşmayı bekliyor. Anneliğin ideolojisi olmaz, anneliğin siyaseti olmaz. Vicdanı olan herkesin, Diyarbakır annelerinin çağrısına destek vermesi gerektiğini düşünüyoruz.

Kadına şiddet konusu, bu yıla yeni girmemize rağmen ilk günlerde de çeşitli haberlerle gündeme geldi. Hukuki anlamda biliyorsunuz; 6284 sayılı kanunu çıkarmıştık. Son derecede takdir gördü. 

En son Aile, Çalışma ve Sosyal Bakanlığımız, Adalet ve İçişleri Bakanlığımız 75 maddelik bir eylem planı ortaya koydu. Parti olarak bu planı son derece önemsiyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı da burada rol üstleniyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.