Ak Parti tamam! CHP beklemede!

Ak Parti tamam! CHP beklemede!

Ali Eyce yazdı; Ak Parti tamam! CHP beklemede!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla AK Parti, geniş olarak Cumhur İttifakı, İzmir’de aday açıklamasını ve tanıtımını tamamladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Hamza Dağ’ı geçtiğimiz haftalarda açıklayan AK Parti, ilçe belediye başkan adaylarını da ittifak ortağı MHP ile birlikte kararlaştırdı ve ilan etti.

Gündemin yoğunluğu siyaset olunca da, dün İzmir adına daha önemli olan İzmir Şehir Hastanesi’nin açılışı, adeta ikinci planda kaldı.

AK Parti’nin ilçe belediye başkanlıkları için gösterdiği adaylarında dikkat çeken en önemli nokta, adayların ilçelerinde doğan veya hayatını ilçelerinde idame ettirenleri tercih etmesi oldu.

Yani AK Parti, ‘İthal aday’ siyasi kulislerini temelinden yok etti.

Adayların tamamı da aday adaylığını açıklayanlardan oldu.

AK Parti’de geçen hafta seçim çalışmalarına, sahalara inerek başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ’ın yanına 30 ilçe belediye başkan adayı da dün itibariyle eklendi.

AK Parti İzmir’in bütün ilçelerinde bugün itibariyle sahalara inildi.

CHP’de ise işlemin tamamlanmasının pazartesi, yani yarın olacağı konuşuluyor.

CHP Genel Merkezi’nde en çok ve en ateşli tartışılan aday belirleme sürecinin İzmir olduğunu artık herkes biliyor, bu tartışmanın sonucunu bekliyor.

İzmir’de mevcut belediye başkanları da dâhil çok değişik bir aday listesinin çıkması muhtemel bir senaryo olarak görülüyor.

Siyasi kulislere düşen ve CHP tarafından en çok tartışılan konu ise bazı ilçe belediye başkanlarının başka ilçelerde aday gösterileceği, bazı adayların ise aday adayı olmadığı halde aday gösterileceği.

Yani CHP’de tartışma, sadece mevcut belediye başkanlarının kalıp kalmaması değil kalacaksa nereden aday gösterileceği, kalmayacaksa onun yerine kimin, neden aday gösterileceği.

Aday belirleme sürecini geciktiren bu durum, sadece CHP’de siyaset yapan değil, CHP’ye oy veren seçmenlerin dahi canını sıkmış durumda.

Siyaset kulislerinde, pazartesi günü CHP Genel Merkezi’nden isimlerin açıklanacağı görüşü hakim olmasına rağmen, siyaseti takip eden uzmanlar, bunun birkaç gün daha gecikebileceğini, gecikmese de adayların siyasi tartışmayı düşürmek için parça parça açıklanabileceğini işaret ediyorlar.

Siyasi kulislerden, Ankara’dan kulağımıza bir çok aday adayının isminin aday gösterilebileceğine dair isim gelse de, siyasette bir günün bile çok uzun olduğunu bildiğimiz için aday ismi yazmamak, her zaman en akıllı tercihtir.

Önceki güne kadar AK Parti’de bazı ilçelerde aday gösterileceği yüzde 99 belli olduğu halde o isimleri bile yazmaktan kaçındık.

Konuştuk!

İzmir’de yerel seçimler için bir tek ortak tahmin var o da, CHP’yi önceki seçimlerde olduğu kadar rahat bir seçim dönemi beklemiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.