AK Parti ve CHP Arasında Afiş Savaşı

AK Parti ve CHP Arasında Afiş Savaşı

Cumhuriyet Halk Partisi ve AK Parti arasında devam eden önüne yatmak tartışması Ankara'da 'afiş savaşı'na döndü. Nerede olduğu bilinmeyen 'Kadın Platformu' imzasıyla Ankara'nın çeşitli yerlerine astırılan ve Kemal Kılıçdaroğlu göndermesi olan afişe CHP Gençlik Kolları'ndan Erdoğan göndermeli afiş ile cevap verildi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Ensar Derneği kast edilerek, Sema Ramazanoğlu'na söylenen "Aile Bakanı birilerinin önüne yatmış durumda o zaten hiç konuşmuyor" sözleri nedeniyle süren tartışma büyüyor.

Dün sabah Ankara'da duraklarda ve belli yerlerde yer alan Kadın Platformu imzalı afişlerde, "Kadına dil uzatan seviyesizleri kınıyoruz" yazısına yer verilmiş, afişte yer alan K harfleri kırmızı yazılarak Kılıçdaroğlu göndermesi yapılmıştı.

ecfbc1c1a0068613_1920x1080

Ankara'da "Kadın Platformu" isimli bir sivil toplum kuruluşu olmaması kafaları karıştırırken, verilen tepkinin hükümete yakın STK'ların verdiği tepkilere benziyor oluşu afişlerin Melih Gökçek tarafından astırıldığı yorumuna yol açtı. Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu'dan twitter üzerinde KK şeklinde en çok bahseden isimin Gökçek olması bu düşünceyi destekler nitelikte.

medyaege-afis-savaslari-2

medyaege-afis-savaslari-3

"Kadın Platformu" imzası dışında afişlerin hiçbir yerinde, adres, sosyal medya hesabı ya da herhangibir bilgi yer almazken, CHP Gençlik Kolları "Kadın Platformu" imzalı afişlere cevap verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olduğu dönemde Halkevleri Merkez Yürütme Kurulu üyesi Dilşat Aktaş için için kullandığı "Kız mıdır kadın mıdır bilemem" sözünü afişe taşıyarak bilboardlara astı. Cümlede geçen Kemal Kılıçdaroğlu göndermeli afişlerdeki gibi K harfleri kırmızı olarak tasarlanmış.

Afişin fotoğrafını çeken CHP Gençlik Kolları Başkanı Emre Yılmaz, “Gençlik Örgütlerinden mesaj var” notuyla fotoğrafı paylaştı.

medyaege-afis-savaslari

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.