AK Parti Yetkileri Yeniden MKYK'ya Verdi

AK Parti Yetkileri Yeniden MKYK'ya Verdi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) teşkilat yönetimleriyle ilgili olarak aldığı kararla yetkiyi yeniden kendisine verdi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yetkilerin MKYK'ya devredilmesi konusuyla ilgili yaptığı açıklamada, kararın değişiklik veya radikal tutum olarak ele alınmamasını isteyerek, teknik bir mesele olduğunu söyledi.

AK Parti Sözcüsü, Türkiye'de iç savaş var uyarısı yapıldığını, bu uyarıların mecliste de söylendiğini ifade ederek Türkiye'de iç savaş olmadığını söyledi. Türkiye'de olan durumun eşit güçlerin çatışması olmadığını belirten Çelik, Türkiye'de iç savaş ortamı olmadığını, milletten yetki alan güvenlik güçlerinin, terör örgütüne karşı mücadele verdiğini ifade etti.

 

Yeni anayasada, temel haklar kısmının, kuvvetler ayrılığının ve denge denetim sistemlerinin ve yargı bağımsızlığının ve tarafsızlığının 3 ayrı konu başlığında ele alındığını söyleyen sözcü, temel haklar kısmının bitmek üzere olduğunu, diğer iki başlığın da incelenmesi ve üzerinde çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Ömer Çelik, takvimin aksamadan bu ay içerisinde belli bir aşamaya geleceklerini söyleyerek, Anayasa taslağının ortaya çıkacağını ifade etti.

 

Adalet bakanının darp ettiler

Anayasa Komisyonu sırasında Adalet Bakanı'nın üzerine yürünmesiyle bir darp edildiğini söyleyen Çelik, bunu yapanları kınadıklarını söyledi. Söyleyecek sözü olmayanların şiddete başvurduğunu söyleyen sözcü AK Parti'nin ne olursa olsun komisyonları çalıştıracaklarını söyledi.

Kararda Başbakanın imzası var

Teşkilatla ilgili karar verme yetkisinin MKYK'ya geçtiğini ifade eden AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, kararda Başbakan'ın da imzası olduğunu söyleyerek kriz olmadığını, AK Parti'nin bir ve bütün olduğunu belirterek, kendi aralarındaki ilişkinin kardeşlik hukukuna dayandığını söyledi. Çelik ayrıca PKK ve PYD arasında fark olmadığını PYD'nin Suriye'de Kürtlere zulmettiğini ifade etti.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.