AK Parti'de 'Harman' zamanı!

AK Parti'de 'Harman' zamanı!

Ali Eyce yazdı; AK Parti'de 'Harman' zamanı!

Yerel seçimler sonrası sosyal medya üzerinden yorumlayanları, olmadık şeyler için akıllarının erdiği kadar fikir atanları okuduk durduk.

Her okuyuşumda hem güldüm hem üzüldüm.

Özellikle de AK Parti’nin yerel seçimler sonunda yaşadığı tabloyla ilgili yazanları.

Yerel seçimlerin bu şekilde sonuçlanmasının doğal olarak AK Parti’nin yetkili organları tarafından en derin şekilde değerlendirmesi olacaktır.

Doğal olarak bu değerlendirmelere bağlı bir takım değişimler, tedbirler ve 2028 doğru bir yol haritası da çıkartılacaktır.

Ama bunun nedeni asla ve asla sosyal medya üzerinden, bir dönem AK Parti içinde görevler yapmış, şu dönemde görev dışında kalmış veya istedikleri olmadığı için içinde kırgınlık kalmışların söylemlerinden dolayı değil.

Olması gerektiği için.

Nitekim bugün Cumhurbaşkanı, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup konuşmasında herkese ama herkese gereken mesajı, cevabı net şekilde verdi.

Lider konuşana kadar yazanlar, çizenler, aklınca AK Parti’nin geleceği için eleştirenler artık susmasını, dinleme ve izleme haline dönmeliler

Hiç kimsenin tahmin etmediği seçim sonuçlarını, herkesin tahmin ettiği nedenleri bir kenara bırakıp, kendi siyasi geleceğini düşünerek hareket etmekten vazgeçmeliler.

Özellikle de İzmir’de!

AK Parti’nin il ve ilçelerinde bir dönem görevlerde bulunmuş AK Partililerin, görev yaptıkları dönemde AK Parti’nin İzmir’de şahlanışına imza atmışlar, üstün seçim başarısı göstermişler gibi ahkâm kesen, bilgiçlik taslayan, bencillik dolu cümleleri ne kadar da gereksizce oldu.

İzmir’de bundan 9 ay önce İzmir’in tarihinde en büyük mitingini yapan, genel seçimlerde İzmir’den Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinden düşünülenin aksine başarıyla çıkan AK Parti’nin bugün ki İzmir teşkilatları değildi sanki!

AK Parti’nin lideri Erdoğan’ın konuşmasından sonra sessizlik içinde bekleyenler, AK Parti teşkilatlarını kötüleyen açıklamalarını sessizlik içine girince silmezler.

Eleştirmek başka bir şey, kötülemek başka bir şey!

İyi gitmeyen şeyin iyi gitmediğini söylemek başka bir şey, iyi gitmesi için çalışmak başka bir şey.

Hele ki, AK Parti’nin eski dönemlerinde görev yapıp, yerel seçimlerde sahalarda olmayıp, sonuçlar üzerine yazanların üzerlerine çektikleri sıfatlar ise çok ama çok vahim.

Ne demiş atalarımız:

‘Tarla da izi olmayanın, harman da yüzü olmaz’

Vesselam!

kapak-2024-04-17t131410-9vbp-cover.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.