AK Parti'de Heyecan ve Merak

AK Parti'de Heyecan ve Merak

Ali Eyce; AK Parti'de Heyecan ve Merak

Yirmi yılın üstünde Türkiye’nin yönetiminde söz sahibi olan, yetki sahibi olan bir partiden AK Parti’den bahsediyorsanız.

4 gün sonra Ankara’da AK Parti’nin olağanüstü kongresi varsa, içinde siyasi heyecan olmaması, merak olmaması, kulis olmaması mümkün değil.

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden Genel Başkanlığa aday olacağı olağanüstü kongrede çıkan sonuçlar sadece AK Parti’yi değil, Türkiye’nin ve hatta dünyanın geleceğini de çok ama çok ilgilendiriyor.

Güçlü devlet olunca, o gücün kimin elinde olduğu da herkesin dikkatinde, umurunda olur.

AK Parti Olağanüstü Kongresi’nde partinin yönetiminde az veya çok değişiklikler olacağı konusunda kulislerde ciddi bir bilgi var.

Bir diğer bilgi ise partinin karar organı olan 75 kişilik Merkez Yürütme Kurulu’na (MYK) kimlerin yer alacağı.

Ankara’da bu dört gün sadece ve sadece bunlar konuşuluyor, bunların kararları alınmaya çalışıyor ve birileri bu konuşulanların, kararların içinde olabilmek için siyasi olarak mücadele ediyor.

Herkes elindeki bütün kozları Ankara’da masaya koyup, oyuna katılıyor!

Ankara’da, AK Parti Olağanüstü Kongresi öncesi siyasetin tepesinde bunlar yaşanırken, siyasetin daha altlarında ise bir başka heyecan ve merak var!

Önümüzdeki yerel seçimler öncesi Ankara’da destek oldukları kişi veya kişilerin parti yönetiminde veya MYK’da yer almasının önemini bilenlerin de aşağılarda ayrı bir merakı ve heyecanı var.

AK Parti’nin üst yönetimindeki az veya çok değişimin, alt yönetimlerde ve adaylık süreçlerinde, seçimlerde çok ama çok etkili olacağını bilenlerin beklentileri ise daha da büyük.

Ortada ne kadar heyecan, ne kadar merak olursa olsun bir gerçek var ki, değişimin ne kadar olacağını AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan başka kimsenin bilmediği, bilemediği.

Erdoğan’ın ana düşüncesinde ise önümüzdeki yerel seçimlere partisini güçlü şekilde girecek bir parti yönetim kadrolarını oluşturabilmek var.

Olağanüstü kongreden sonra yerel seçimlere girmek, hemen sonrası olağan kongre sürecinde de varsa hatalı, yetersiz kararları düzeltebilmek var.

AK Parti Olağanüstü Kongresi’nde İzmir’in heyecanı ve merak ettiklerine gelince, Büyükşehir başta olmak üzere birçok ilçede yerel seçimlere oldukça iddialı şekilde hazırlanan ve İzmirlinin ‘Bir şans verelim’ diye düşündüğü dönemde Ankara’dan güçlü destek alabilmek var.

Yani 7 Ekim’de sadece taşlar, başlar yerine oturmayacak!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.