AK Parti’de Yerel Seçim Startı Verildi

AK Parti’de Yerel Seçim Startı Verildi

Önder Şengüler yazdı; AK Parti’de Yerel Seçim Startı Verildi

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Yerel Seçimler için Ak Parti çalışmalara başladı. Son yapılan MYK toplantısında alınan karar ile aday adaylığı başvuru süreci ve temayül yoklamaları tarihleri netleştirildi. Belediye Başkan Aday Adayları ve Meclis Üyesi Aday Adayları bugün itibari ile başvurularını online ortamda yapabileceklerdir. Belediye Başkan Aday Adayları 17 Kasım’a kadar, Meclis Üyeliği Aday Adayları ise 03 Aralık’a kadar başvuru yapabilecekler…

Teşkilat içi Temayül Yoklamaları ise 19 Kasım Pazar günü tüm Türkiye’de aynı anda dijital ortamda yapılacak. Ak Parti açısından yeni bir uygulama olan bu sistem ile 3 ton kağıt tasarrufu sağlanacak ve Temayül Yoklamasının güvenliği artırılmış olacak.

Ak Parti açısından bir ilk daha yaşanacak bu süreçte! Ak Parti Genel Merkezi başvuru ücretlerini bağış olarak kabul edecek ve elde edilecek gelir AFAD aracılığı ile Gazze’ye ulaştırılacak. Parti Genel Merkezi çok büyük bir gelir kaynağından fedakarlık yaparak Gazze Halkının yanında yer almayı seçmiştir. Ak Parti her zaman, her alanda çok farklı bir siyasi yapı olduğunu yine göstermiş oldu…

Ak Parti’de aday adaylığı ücretleri de netlik kazanmış durumda, Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı 50.000,00 TL., İlçe Belediye Başkan Aday Adaylığı 20.000,00 TL., Meclis Üyeliği Aday Adaylığı ise 10.000,00 TL.’sı olarak belirlenmiştir. Ak Parti’de aktif görevli hiç kimse müracaatta bulunamayacak. İl Başkanları, İlçe Başkanları, İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyelerinin başvuru yapamayacakları özellikle belirtildi.

Ak Parti İzmir Teşkilatı açısından yaklaşan yerel seçim sürecini biraz ele almak istiyorum. Öncelikle İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday’nın çok titizlikle seçilmesi gerekiyor. Benim gözlemlediğim kadarı ile Mayıs Ayında yapılan ve kazanılan seçimler sebebi ile Teşkilatlar da özgüven ve rahatlama seziyorum. “İstanbul garanti, Ankara garanti, İzmir’de bu sefer bizde” söylemlerini sadece ben değil hepinizin duyduğuna eminim… Büyük bir zafer ve Yüzyılın seçimi diye adlandırdığımız Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra yaşadığımız 6 aylık süreçte bazı sıkıntılar olduğu aşikar bir gerçektir.

Bir emekli şehri diye nitelendirilen İzmir’de emekli nüfus oldukça fazladır. 7.500,00 TL. maaş ile geçinmeye çalışan emekli kesimin yerelde oy vermekten imtina edeceği gerçeği beni ciddi anlamda ürkütmektedir. Her zaman, her konuda halkın mağduriyetini duyan ve çözüm üreten Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, yerel seçim öncesi emekli maaşlarında ciddi bir oranda iyileştirme yapacağından da eminim ancak bu sürecin daha fazla gecikmemesi gerekmektedir. Ortada net bir durum var ki “Emekliler şuan geçinemiyor”, 15 milyon emekli bu konuda çözüm beklemektedir. Tersi bir durumda yerel seçimlere bunun etkisi ağır olacaktır. İşte Ak Parti İzmir Teşkilatı’nın önündeki en büyük engel de bu durumdur diye düşünmekteyim.

Ak Parti İzmir İl Başkanlığı, Sayın Bilal Saygılı öncülüğünde yenilenmiş bir kadroya sahip oldu. Yaklaşık 15 İlçe Başkanı değiştirildi, il Yönetimi büyük oranda değişime uğradı , İl Yürütme Kurulu yüzde 70 oranında değiştirildi. Sayın Bilal Saygılı’nın yaptığı değişimlerin Teşkilat üzerindeki etkilerini ilerleyen süreçlerde yaşayıp göreceğiz. Yenilenmiş Yürütme Kurulunda tecrübeli isimlerin görev alması beni bu konuda olumlu yönde etkiledi , beklentim başarı çıtasının yüksek olacağı ancak aday belirleme sürecinin çok hassasiyet ile yönetilmesi gerekliliği vardır. Yoksa İzmir’de seçimlere girilir, yüzde 32/33 bandında oy alınır ve konu kapanır.

Ak Parti açısından bu seçim sürecinin ayrı bir önem ve hassasiyeti vardır. 2024 Yerel Seçimleri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın son seçimi olacaktır. Teknik olarak bir daha seçimlere katılamayacak olan Sayın Cumhurbaşkanımız için bu son seçimin ayrı bir önemi vardır. Açıkçası 2024 yılı sonlarında beklediğim “Yeni Siyasi Oluşum Haritası” bu seçimlerin sonuçlarına göre şekillenecektir. 2028 yılı Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde mevcut siyasi liderlerden hiç birini görmeyeceğiz , yeni siyasi oluşumların temeli bu yerel seçimlerde yapılacaktır. Bu sebeple şahsen ben Yerel Seçim sürecinin çok çetin ve önem arz eder bir şekilde geçirileceği kanaatindeyim…

MUHALEFET İTTİFAK YAPACAK

Ben hiçbir zaman altı boş bir yazı kaleme almadım , Takipçilerim de bilirler ki yazdıklarım hep doğru çıkmıştır. Yaşayıp göreceğiz ki, muhalefet kanadı ittifak yapacak. Siz bakmayın hançer söylemlerine, bir birlerine atıp tutmalarına, muhalefet kanadı en geç aralık ayı sonu, ocak ayı başında İttifak kurma kararı alacaktır. Bunun şifreleri zaten CHP kongresinde verildi. Selahattin Demirtaş’a gönderilen selamlar boşa değildi. Muhalefet kanadı bizden daha iyi biliyor ki; İstanbul, Ankara, Antalya, Mersin, Adana gibi illerde HDP ile ittifak olmaz ise seçimleri kaybederler… İşte bu sebeple söyledikleri tüm sözleri yutacaklar ve CHP, İYİ parti, HDP arasında bir ittifak mutlaka gerçekleşecektir.

Ak Parti Genel Merkezi’nin bu duruma hakim olduğu ve süreci bu sebeple sıkı tutacağı bilgisine sahibiz. Yerel Seçim sonuçları 2019 yılında hepimizi üzmüştü. Aday profilleri bir çok yerde muhalif ittifakını karşılar düzeyde değildi. Bu seçim ise aynı hataların yapılmayacağı ve yüksek başarı elde edileceği , çalışmaların erkenden başlatılmasından müteakip anlaşılmaktadır. Şahsi fikrim ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayının İzmir’de karşılığı olan , sevilen , sayılan bir ismin olmasıdır…

Kalın sağlıcakla…

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum