AK Parti'den ''2019'a Hazırız'' Mesajı

AK Parti'den ''2019'a Hazırız'' Mesajı

AK Parti İzmir İl Yerel Yönetimler Başkanı Hüsnü Boztepe’nin öncülüğünde Ankara çıkarması.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grubu Üyeleri ile birlikte Ankara’ya bir dizi ziyaret ve programa iştirak için çıkarma gerçekleştirdi.

Ankara çıkarmasına AK Parti İzmir İl Yerel Yönetimler Başkanı Hüsnü Boztepe’nin öncülüğünde; İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, Grup Sözcüsü Ali Kökoğuz, Grup Sekreteri Mesut Demirkaya, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ferudun Kılıç ve Büyükşehir Belediyesi AK Parti’li Meclis üyeleri Namık Kemal Aydoğdu, Paşa Çelebi, Adnan Yüksel, Mustafa Köse, Kemal Büyükkesim, Osman Başterzi, Mehmet Nuri Bulut, Arif Kuran ve Mehmet Türkmen’den oluşan heyet  katılım gösterdi.

f1405c70-14c2-4d6f-be8c-cc8b1e5a80a5.jpg

Başbakanımız Cumartesi Günü İzmir’de

Ankara ziyaretine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan AK Parti İzmir İl Yerel Yönetimler Başkanı Hüsnü Boztepe, “Genel Başkanımız ve Başbakanımızla kısa süre de olsa hasbihâl etme imkanı bulduk. Kendileri, Cumartesi günü şehrimize geleceğini tüm İzmirlilere selam ve saygılarını gönderdiğini ve ramazanlarını kutladığını söyledi” dedi.

Başbakan ile gerçekleştirilen kısa görüşmenin ardından TBMM AK Parti İzmir Milletvekilleri Necip Kalkan, Atilla Kaya, Kerem Ali Sürekli, Hamza Dağ, Hüseyin Kocabıyık ve Giresun Milletvekili Cemal Öztürk’ü sırasıyla odalarında tek tek ziyaret ederek İzmir’in sorunlarını konuştuklarını aktaran heyetin başkanı Boztepe, “Basına kapalı olarak gerçekleştirilen grup toplantısı kısmında İzmir Milletvekilimiz Necip Kalkan bir konuşma yaptı. Vekilimiz konuşmasında TBMM’nin milletvekillerinin gelmemesi nedeniyle çoğunluk sağlanamadığı için zaman zaman toplanıp karar alamadığını belirtti. Bununla ilgili bir düzenlemenin yapılması gerektiğinin altını çizdi. Ön sıralardan bir partili “Necip Kalkan Meclis Başkanvekili olsun” dedi. Buna karşılık da Başbakanımız ‘Bir düşünelim bunu’ dedi. Biz AK Parti İzmir ekibinin bir parçası olarak yıllarca İzmir’in en köklü temsili olan Ticaret Odası’nın Meclis Başkanlığını yapan İzmir Milletvekili Necip Kalkan’ın böyle bir göreve gelmesinden büyük bir onur duyarız.” Dedi.

Meclis toplantısı sonrasında ziyaretlerine AK Parti Genel Merkezi ile devam eden heyet burada Genel Başkan Yardımcılarını makamlarında ziyaret ederek istişarelerde bulundular.

Hotar, “Teknolojiyi en iyi kullanan partiyiz”

AK Parti Genel Merkez ziyaretleri kapsamında öncelikle partinin İzmir temsilcisi olan AK Parti AR-GE’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar’a ziyaret gerçekleştiren heyet, İzmir teşkilatlarının selamını iletti. Heyete gerçekleştirdikleri ziyaretten dolayı teşekkür dileklerini ileten Genel Başkan Yardımcısı Hotar konuşmasında, “Dünya’nın teknolojiyi en iyi kullanan ve bundan yararlanan partisiyiz. AR-GE birimimiz partimizin adeta beyni şeklinde çalışmakta. İlk icraatlarımız arasında da Siyaset Akademisi’ni yeniden başlatacağız ve birçok ünlü Profesör ve Yazar simasını katılımcılarla buluşturacağız. Akademi’nin ilk ders zili de AK Parti Genel Başkanımız ve Başbakanımız Binali Yıldırım’ın İstanbul’da vereceği ders için çalacak. Daha sonra yine İzmir’de ve Türkiye’de derslerimiz start alacak. Biz bu eğitimleri verirken Yerel Yönetimlerimizden ve sizlerden aktif çalışmalarınızın devam etmesini bekliyoruz” dedi.

Müezzinoğlu, “Çok yakında İzmir’e geleceğim”

Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu’na makamında ziyarette bulunan AK Parti İzmir Yerel Yönetimler heyeti, Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı’na İzmir’deki hemşerilerimizin selamını iletti ve İzmir’e ilişkin bilgiler verdi. Genel Başkan Yardımcısı Müezzinoğlu’nun ise heyete birtakım önerileri oldu ve müjde verdi. Müezzinoğlu, “STK’lar bizim için ayrı bir öneme sahip. Sivil Toplum Kuruluşlarıyla diyaloğun her zaman iyi olması gerekli ve daima iletişim halinde olunması gereklidir. İlinizdeki hemşeri derneklerini sık sık ziyaret edin. Şu an Ramazan ayındayız. Bu ay içerisinde düzenledikleri İftar programlarına mutlaka katılım sağlamamız gerekli” Dedi.

İzmir heyetini makamında ağırlayan Müezzinoğlu, “İzmir’e yakın bir zamanda ziyaret gerçekleştireceğiz ve bir dizi programlara iştirak edeceğiz. İzmir’de birçok hemşerim  var ve kente geldiğimde kendileriyle de hasret gidermek isteriz. Şimdilik sizin vasıtanız ile İzmir’e ve hemşerilerime en kalbi selam ve sevgilerimi iletiyorum ve ramazan aylarını kutluyorum.” Dedi.

Sorgun, “Meclis toplantılarına eksiksiz katılım çok önemli”

İzmir heyetinin Genel Merkez ziyaretindeki son durağı ise AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun’a oldu. Genel Başkan Yardımcısı ile istişarelerde bulunan heyet İzmir’e dair bilgi alış-verişinde bulundu ve İzmir İl Başkanlığı’nın yarın seçim varmış gibi hazır olduğunu ifade etti.

Heyet adına söz alan Boztepe, “5 yıl İl Başkanlığı yapan Genel Başkan Yardımcımız Ahmet Sorgun beyden istifade edeceğimiz birçok deneyim var. Kendisinin bizlerle paylaşacağı fikirler bizim için çok önemlidir. Biz İzmir İl Teşkilatı olarak İl Başkanımız önderlğinde 2019 yerel seçimlerine hazırız” Dedi.

Heyetle kısa bir toplantı gerçekleştiren Genel Başkan Yardımcısı Sorgun, “Belediye Meclislerindeki grup toplantılarımıza katılım çok önemlidir. Mutlaka katılım sağlanmalı ve çok büyük bir mazeret yok ise tüm meclis üyelerimizin meclis toplantılarına katılımının zorunlu olduğunu bilmesi gereklidir. Gündem maddelerinin az olması, değersiz olması devamsızlık yapmak için asla bir mazeret değildir. Kentin gündemine dair önem her zaman vardır. O günün meclis gündeminde çok önem arz eden maddeler olmayabilir. Meclis gündeminde önem arz eden bir konu yoksa kentimize ilişkin bir sorunu gündeme biz getireceğiz. Meclis üyeliğinin çok önemli bir görevdir olmak ile beraber hakkı ile yapmak önemlidir. Bu toplantılara yine Yerel Yönetimler Başkanlarının muhakkak iştirak etmesi gerekir. Yerel Yönetimler Başkanının en önemli görevi grubu bir arada tutarak, ekip ruhunun oluşmasını sağlamaktır. Kente daha iyi hizmet vermek için Belediye Meclis toplantılarına eksiksiz katılıp kentin sorunlarını gündeme getirmek ve takipçisi olmak gerçekten çok önemli. İzmir yerelindeki milletimizin yararına Meclis muhalefet çalışmalarınızda başarılarınızın devamını dilerim” dedi.

Meclis İftarında Milletvekilleri ile bir araya gelindi

Gerçekleştirilen ziyaret programları sonrasında AK Parti İzmir Milletvekillerinin verdiği iftara katılan heyete yemekte Mahmut Atilla Kaya, Hamza Dağ, Kerem Ali Sürekli, Hüseyin Kocabıyık, Giresun Milletvekili Cemal Öztürk ve AK Parti İzmir İl Kurucu Başkanı ve İzmir eski Milletvekili İsmail Katmerci de eşlik etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.