AK Parti'den Dini İlimler ve Fen Bilimlerini Birleştirecek Üniversite

AK Parti'den Dini İlimler ve Fen Bilimlerini Birleştirecek Üniversite

AK Parti milletvekili 120 yıl önce Said Nursi'nin düşüncelerinde oluşturduğu Medresetühzehra'nın yapılması için harekete geçti

Bediüzzaman Said Nursi’nin bundan tam 120 yıl önce 1897 yılında zihni temellerini attığı Medresültü’l Zehra Üniversitesi hayalini AK Parti iktidarı gerçeğe dönüştürüyor. Dini ilimlerle Fen bilimlerini birleştirecek olan bu üniversite için ilk adım bugün TBMM’de atılıyor. TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi ve Barla Platformu Başkanı Isparta Millvetvekili Said Yüce Sabah.com.tr için anlattı.

Said Nursi'nin Osmanlı döneminde çalışmalarına başladığı ancak yarım kalan ve hayali olan Medresetüzzehra (Zehra Üniversitesi) Meclis'teki tasarı ile hayata geçiyor. Van'da hayata geçecek olan Üniversite'nin detaylarını AK Parti Isparta Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi Said Yüce Sabah.com.tr için anlattı.

İŞTE O AÇIKLAMALAR:

Said Nursi'nin 1897 de daha 19 yaşındayken Van'da Horhor Medresesi'nde, düşüncesini geliştirdiği ve temellerini attığı, Medresetüzzehra Projesi şükürler olsun artık gerçekleşiyor. Bediüzzaman Anadolu'nun ve İslam aleminin en büyük probleminin bundan 120 sene önce cehalet olduğunu tespit etmiş ve bunun çaresininde ancak eğitim ve ilimle mümkün olabileceğini ifade etmiştir.

"FEN İLİMLERİ VE DİN İLİMLERİNİN BERABER OKUTULMASINI İSTEMİŞ"

Osmanlı medreselerinin büyük bir zafiyet içine girdiğini, eğitimdeki gerilemenin Osmanlı'nın ve İslam dünyasının en büyük problemi olduğunu görmüş ve bu üniversiteyi Bitlis, Van ve Diyarbakır illerinde başta olmak üzere kurulmasını istemiş ve eğitim kurumlarında, Fen ilimleriyle Din ilimlerinin beraber okutulmasını istemiştir.

SAİD NURSİ'NİN BİLİNMEYEN CENAZE FOTOĞRAFLARI

"BUGÜN YAŞADIĞIMIZ SIKINTILARI YAŞAMIYOR OLACAKTIK"

Bediüzzaman'ın hayal edip düşündüğü bu proje o gün veya cumhuriyetin ilk dönemlerinde gerçekleştirilmiş olsaydı bugün yaşadığımız sıkıntıların birçoğunu yaşamamış olacaktık.

"BUGÜN MECLİS'TEN GEÇECEK"

İnşallah bugün meclis komisyonundan geçmesini beklediğimiz Zehra Üniversitesi projesi Meclis Genel Kurulu'nda da kabul edildikten sonra bu hayal gerçekleşecek ve ülkemiz için çok önemli neticeler doğuracağını ümit ediyoruz.

RİSALİ NUR KÜLLİYATI'NDA MEDRESETÜEZZEHRA ÜNİVERSİTESİ PROJESİ'NDEN NASIL BAHSEDİLİYOR?

Câmiü'l-Ezher'in kız kardeşi olan, Medresetüzzehrâ namıyla dârülfünunu mutazammın pek âli bir medresenin Bitlis'te ve iki refikasıyla Bitlis'in iki cenahı olan Van ve Diyarbakır'da tesisini isteriz. Emin olunuz, biz Kürtler başkalarına benzemiyoruz. Yakınen biliyoruz ki, içtimaî hayatımız Türklerin hayat ve saadetinden neş'et eder" diyerek devletin temsilcilerine Medresetüzzehrâ'nın açılmasının doğu illerinin ve doğu âlimlerinin geleceği için çok önemli olduğunu belirtmiştir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.