AK Parti'den EYT ve sözleşmeli kadro açıklaması

AK Parti'den EYT ve sözleşmeli kadro açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ve sözleşmeli memurlara kadro çalışmasıyla ilgili açıklamalarda bulunarak yıl başına kadar tüm çalışmaların hayata geçirileceğini söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, EYT, taşeron ve geçici işçiler ile sözleşmeli memurlara kadro çalışmasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

kapak-172757.webp

Akbaşoğlu, açıklamasında "Taşerondan 1 milyona yakın insanımızı kadroya geçirdiğimiz dönemde 80-90 bine yakın arkadaşımız kapsam dışında kalmıştı, onlarla ilgili düzenlemeye dönük yaklaşımlar, mevsimlik işçi gibi 10 ay çalışan insanlarımızın 12 aya tamamlanması ve sürekli hale gelebilecek şekilde çalışma hayatlarına devam edebilmesi ve EYT’li kardeşlerimizin meselelerinin tamamen çözüme kavuşturulmasına dönük bir takvimimiz söz konusu. Bu yasal düzenlemeleri 2022 yılı sonu itibarıyla hayata geçirmiş olacağız. 2023’ün başında bütün bu meselelerin ardı ardına neticelendiği, hayata geçtiği bir süreci yaşamış olacağız" diye konuştu.

Akbaşoğlu, aralıkta asgari ücret, ocakta ise memur ve emekli maaşlarına yönelik düzenleme yapılacağına dikkat çekerek şöyle konuştu; "Bu konuyu enine boyuna Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat Bilgin başkanlığında bir çalışma heyeti yürütüyor. Bu çalışmalar neticelendiğinde zaten kamuoyuyla paylaşılacak. Biraz sabredelim, sonucunu hep beraber sevinçle karşılayalım."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.