AK Parti’den flaş erken seçim açıklaması

AK Parti’den flaş erken seçim açıklaması

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, erken seçim iddialarıyla ilgili, "Seçimler zamanında yapılacak" diye konuştu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, NTV’de katıldığı yayında önemli açıklamalar yaptı. 28 Şubat ile ilgili konuşan Ünal şunları söyledi: “Anılarımızda daha taze. ‘Bin yıl sürecek denilen’ ve temelde devleti kim yönetecek tartışması… On binlerce mağdur üreten bir süreç. Bugün de etkileri devam ediyor. Türkiye darbelerle yüzleşme imkanı yakalamıştı ama maalesef FETÖ'cü yapılanma tarafından bir kumpasa dönüştürüldü. ‘Ergenekon, Balyoz kumpas davalarıydı deniyor’ ama bu nitelemeyi şu şekilde anlamalıyız.Bu milletin darbelerle yüzleşme fırsatı; yargılama ve hesaplaşma sürecinden çıkarılıp FETÖ’cü yapı tarafından bir kumpasa dönüştürüldü. Bu, ordunun içerisinde yuvalanmış darbeci generaller yoktu anlamına gelmiyor, bunlar vardı. Bunlar millet iradesinin üzerinde görüyorlardı kendilerini. AKP döneminde Türkiye darbelerle yüzleşme imkanı buldu ancak maalesef bu yapı işi sulandırdı. Türkiye 28 Şubat'ı, 12 Eylül'ü ve 27 Mayıs'ı unutmayacak. 15 Temmuz ise darbe değil işgal girişimiydi, bunu ayrı tutmak gerekiyor.”

“ABD, SURİYE’Yİ DOĞRU OKUSUN”
 

ABD’nin Afrin'e düzenlenen Zeytin Dalı harekatı ile ilgili açıklamasına tepki gösteren Ünal, “Türkiye, Suriye'deki iç savaşın tarafı değildir, Suriye’nin barış ve istikrara kavuşması için bir çaba içinde. Sınır ve iç güvenlik için yürüttüğü bir harekat var Türkiye’nin. Bunu Suriye’nin iç savaşına yönelik olarak nitelemek yanlış okumadır.Siz öncelikle Suriye’yi iyi okuyun, oradaki terörist unsurlarla iş birliği içinde hareket etmenizin NATO’nun güney sınırlarını tehdit etmesine bakın. Bunu yapacaksınız ve sonra Türkiye’ye iyi okuyun diyeceksiniz.Şu an Afrin’le ilgili hilal tamamlandı ve Afrin terörist unsurlardan temizlenecek. Afrin’le ilgili gözlerden kaçan bir şey var. PKK’nın kurulduğu yer, merkezi, kalbi; kurulması düşünülen devletin başkenti olarak tasarlanan yer Afrin’dir. Bugün tam da Türkiye terörü kaynağında kurutuyor. Bu kadar kuyruklarına basılmış gibi bağırmalarının nedeni budur şeklinde konuştu.

SEÇİM İTTİFAKI VE SAADET PARTİSİ

Saadet Partisi'nin ‘Cumhur ittifakı'na girmesini istiyor musunuz? sorusuna Ünal şu yanıtı verdi: “Geçtiğimiz günlerde bir görüşme oldu, ben de katıldım. O görüşmede Saadet Partisi tarafından ittifak zemini dile getirilmedi. Sadece uyum yasalarıyla ilgili önerilerde bulundular. Son gelişmelelere bakıldığında ise, CHP’li bir parti meclisi üyesinin açıklamaları da ortada, CHP, Saadet ve İYİ Parti arasında görüşmeler yapılıyor. Hangi ittifak ilkeler doğrultusunda olmaz ki. Bu ‘Biz ittfak yapacağız ve bunu bir takım güzel sözlerle süslememiz gerek’ anlamı taşıyor. Utanacak, sıkılacak bir iş yapmıyorsunuz, ittifakınızı yapabilirsiniz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.