AK Parti'den flaş hamle! İstanbul seçimleri için...

AK Parti'den flaş hamle! İstanbul seçimleri için...

Ak Parti 23 Haziran İstanbul Seçimleri Seçmen Transfer Komisyonları kurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için çalışmalarını hızlandıran Ak Parti 23 Haziran İstanbul Seçimleri Seçmen Transfer Komisyonları kurdu. 80 ilde kurulan komisyonlar İstanbul’a gidemeyen seçmenlerin ulaşımı için çalışmalar yapacak.

YSK tarafından iptal edilen ve 23 Haziran’da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için İstanbul dışında bulunan seçmenleri seçim günü kente taşımak için her il ve ilçe başkanlığında en az 3 kişiden oluşan “23 Haziran İstanbul seçimleri Seçmen Transfer Komisyonları” kuruldu. İzmir’de de oluşturulan komisyon 6 isimden oluşturuldu. Ak Parti İzmir İl Teşkilat Başkanı Nail Kocabaş başkanlığında kurulan İzmir komisyonunda daha önce yeniden yapılandırılan 5 bölgenin sorumluları olan Deniz Doğan, Rafet Uslu Hayrettin Uçak, Aykut Dikencik, Emrun Sulayıcı yer aldı.

Ak Parti MYK’sında kararı alınan ve Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından il ve ilçelere gönderilen “23 Haziran İstanbul Seçimleri Geri Dönüş Çalışmaları Bilgi Notu” başlıklı yazıda konu ile ilgili şu açıklamalar yer aldı.

“1-Geri Dönüş Çalışmalarının Koordinasyonunu Sağlamak İçin Her İl ve İlçe Başkanlığında En Az 3 Kişiden Oluşan “23 Haziran İstanbul Seçimleri Seçmen Transfer Komisyonları” Kurulmuştur. 

2- Tüm İllerimizde Yürütülen Çalışmalar Düzenli Olarak, Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı Tarafından Görevlendirilmiş Koordinatörler Vasıtası İle Kontrol ve Koordine Edilmektedir. 

3- Oyunu Kullanmak Niyetiyle Geri Dönmek İsteyen Seçmenlerimizin Seçmen Transfer Komisyonlarına Direk Ulaşabilmesi Adına Her İl İçin Telefon ve Mail Adresleri Belirlenerek Duyuruları Yapılmaktadır. 

4- İstanbul Dışına Çıkmış Olan Seçmenlerimiz Bulundukları Yerlerde; Mahalle ve Köy Başkanları, İlçe ve İl Teşkilatları, İl Genel Meclisi Üyeleri ve Muhtarlar Tarafından Tespit Edilerek Oy Kullanmaya Davet Edilmektedir. 

5- Geri Dönerek Oy Kullanmak İsteyen Seçmenlerimiz İl ve İlçe Başkanlıklarımızı Arayarak ve Genel Merkez AKİM’e Ulaşarak Kayıt Yaptırabilmektedir.

6- Oluşturulan Bir Otomasyon Programı Vasıtasıyla Her İlimize Bir ‘Kullanıcı Adı’ ve ‘Şifre’ Verilmiş Olup, Oy Kullanmak İçin Geri Dönüş Yapmak İsteyen Seçmenlerimiz Anlık Sisteme Girilmektedir. 

7- Geri Dönüşler İçin Taşıma Duyuruları 3-9 Haziran Sözlü, 10-16 Haziran Arası Görsel Tanıtım Yolları Kullanılarak Yapılacaktır. 

8- Taşıma Çalışmalarının Karayolu, Havayolu ve Demiryolu Kullanılarak Yapılması Planlanmaktadır. 

9- Geri Dönüşlerde Yoğunluk ve Herhangi Bir Olumsuzluk Yaşanılmaması İçin Geri Dönerek Oy Kullanmak İsteyen Seçmenlerimizin En Geç 16 Haziran Tarihine Kadar İl ve İlçe Başkanlıklarımıza Başvuruda Bulunmaları Önem Arz Etmektedir. Oyunu Kullanarak Memleketine Geri Dönmek İsteyen Seçmenlerimiz İçin De Memleketlerine Geri Dönüş İmkânı Sağlanacaktır. (16 Haziran Sonrası Başvurular Da Ayrıca Değerlendirilerek Sisteme Dâhil Edilecektir.)”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.