AK Parti'den Flaş Suriyeli Anketi

AK Parti'den Flaş Suriyeli Anketi

Başbakan yardımcısı Nurettin Canikli bir ulusal gazeteye verdiği demeçlerde AK Parti'nin Suriyeliler için anket yaptığını açıkladı

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli Suriyelilere vatandaşlık verilmesi hususunda yapılan itirazların göz önünde bulundurulduğunu belirtmesinin yanı sıra Suriyeliler'e vatandaşlık verilmemesini savunanların sonucu olumsuz etkilemeye yönelik olmadığını ifade etti. Canikli Suriyeliler'e verilecek evlerin bir bedel karşılığında verilmeden iskan kanunu çerçevesinde verilmesinin planlandığını açıkladı.

Suriyeliler tek tek inceleniyor

Açıklamasına Suriyeliler'in yüzde kaçının çalışabileceğinin, cinsiyetlerinin ve eğitim durumlarının tek tek incelendiğini aktararak devam eden Başbakan yardımcısı, vatandaşlığa alınacak Suriyeliler'in öncelikli olarak ekonomiye katkı sunup sunamayacaklarının dikkate alındığını ifade etti. canikli ayrıca, Suriyeliler'in kazandırılması konusunda vasıflı ve kalifiye elemanların öncelikli olduğuna vurgu yaptı. Vasıflı ve kalifiye konusunu da açan Başbakan yardımcısı bu alanların ağırlıklı olarak Türk vatandaşların çalışmak istemediği alanlar olduğunu ifade etmesinin yanı sıra Türkiye'deki vatandaşın işinin elinden alınması gibi bir durum olmadığını ifade etti. 

TOKİ konutları
 

Canikli iskan kanunu çerçevesinde Suriyeliler'in TOKİ konutlarına yerleştirileceğini belirtirken, kanunun Türk kültürüne bağlı olmayan vatandaşları başka yere nakletme yetkisi verdiğini ifade etti. Canikli bu kanunla beraber Suriyeliler'in toplu konutlara yerleştirilmesi sonucunda Suriyeli mahalleleri kurulacağını söyledi.

AK Parti'den Suriyeli anketi

Öte yandan Başbakan yardımcısı AK Parti'nin net sonuçları söylemese de AK Parti'nin Suriyeliler'e vatandaşlık ve TOKi konutlarına yerleştirilmesi konusunda anket düzenlediğini açıkladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.