AK Parti'den muhalefete Boğaziçi eleştirisi

AK Parti'den muhalefete Boğaziçi eleştirisi

AK Partili Kırkpınar, HDP’ye karşı Diyarbakır annelerinin yanında olmayanların ülkemizi karıştırmak isteyen protestoculara destek açıklaması yaptıklarını vurguladı.

Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan eylemlere destek veren muhalefet partilerini ve milletvekillerini sert bir dille eleştiren AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, “Bu ülke, teröristlerin hakim olduğu bir ülke olmayacak buna da asla fırsat vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

9d743adc-e4a8-4865-8c66-a931d967bfa7.jpg

Kırkpınar açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Küresel, siyasi ve ekonomik dengeler sarsılırken, Ülkemiz için Cumhur ittifakı olarak tarihi bir mücadele veriyoruz. Ama maalesef ülkemizde siyasi hırsları ve ideolojik saplantıları kendi vatanlarına ve halklarına olan sorumluluklarının önüne geçmiş bir kesim var. Bunların öncüsü ve sözcüsü de CHP'dir. Büyük bir üzüntüyle ifade etmek isterim ki CHP’liler de bu eylemlere destek vererek, finansörü belli olan adı öğrenci aslı provokatör eylemcilere ön ayak olmaktadırlar. İzmir’de de CHP’li bazı vekiller yapılan eylemlere hem fiili olarak hem de sözlü olarak destek vererek, devletin polisini suçlayıcı açıklamalarda bulunmuşlardır. Birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz böyle bir dönemde bu tür eylemlere destek vermek hem bizleri hem de milletimizi derinden üzmüştür. Boğaziçi Üniversitesi ile ilgili yapılan açıklamalar ve destek faaliyetlerine baktığınız zaman, hala terör örgütlerinin birer temsilcisi olanları 'bu ülkenin evlatları' veya 'kendilerini de arkadaşları' olarak tanımlıyor. Selde, depremde ve her türlü doğal afette yanımızda olan polis memurlarımızı ise suçlayıcı açıklamalardan kaçınmıyorlar. Terör örgütlerinin üyesi olan bu gençleri biz, ülkemizin gerçek manada milli ve manevi değerlere sahip gençleri olarak kabul etmiyoruz. Bu ülke, teröristlerin hakim olduğu bir ülke olmayacak buna da asla fırsat vermeyeceğiz. Onun için de gereği neyse bunu yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Artık bu ülke Taksim'deki bir Gezi olayını yaşamayacak ve yaşatmayacaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.