AK Parti'den Soyer'e sert sözler

AK Parti'den Soyer'e sert sözler

AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe’nin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yönelik eleştirilerine CHP Grubu’ndan tepki gelince mecliste kısa süreli gerginlik oldu.

Gercekhaberci -AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe’nin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yönelik eleştirilerine CHP Grubu’ndan tepki gelince mecliste kısa süreli gerginlik oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1’inci Birleşimi, Ahmed Adnan Saygun Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Harmandalı hakkında konuşan AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yönelik, “Her şeyi yapıyorsunuz bir tek Belediye Başkanlığı yapamıyorsunuz” diye konuştu. Bunun üzerine CHPli Meclis Üyesi Bülent Sözüpek ise “Hakan Bey AK Parti Grup Sözcüsü, Özgür Bey AK Parti Grup Başkanvekili ve sanırım Hüsnü Bey’de AK Parti Grup Provokatörü” ifadelerini kullandı. Karşılıklı bu sözler salonda gerilimi tırmandırdı.


CHP’li Sözüpek’den sonra söz alaran Ak Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ise şunları söyledi:

“Harmandalı’nda bu yarıkların olma nedeni sizin övünerek anlattığınız çöp tesisinden kaynaklanıyor. Bu su nereye gidiyor biliyor musunuz? Menemen Ovası’na gidiyor. Suyu kirletiyorsunuz, toprağı kirletiyorsunuz. Sonra çıkıp tarım lisesi yapacağız diyorsunuz. Buranın maliyeti 100 milyon olur diye düşünüyorum. Siz tarımı böyle mi kurtaracaksınız? Gidin MEB, Valilik ile görüşün biz bu şehre okul kazandırmak istiyoruz deyin ve o protokolü beraber imzalayalım. O burada 10 dakika konuşuldu, bu konuyu Urla’daki meclis üyeleri tartıştı mı? Hayır. Burası belediye hizmet alanı değil, siz özel okul yapmak istiyorsunuz. İBB, her sorunu ortadan kaldırdı şimdi eğitime el attık. Vaat ettiğiniz kreşleri yapamamışken siz lise ve üniversite yapmak istiyorsunuz. Siz işi gücü bıraktınız Urla’da okul yapacaksınız. Hüsnü Bey’e katılıyorum. Siz İçişleri Bakanı, Turizm Bakanı, Dış İşleri Bakanı, Çevre Bakanı oldunuz; ama birçok kez İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olamadınız.”


Soyer, “Sunum yapalım arkadaşlarımız bilgilensin”


Hızal’ın iddialarının ardından söz alan Soyer ise, Harmandalı Çöp Tesisi ile ilgili tartışmaları son noktayı koyarak “Harmandalı ile ilgili çok detaylıca çalışılıyor. Diğer oturumda Harmandalı ve tarım ile ilgili çok detaylı bir sunum yapalım. Bütün arkadaşlarımız bilgilensinler” açıklamasını yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.