AK Partili Başdaş'tan CHP'li Aslanoğlu'na 'protokol' tepkisi

AK Partili Başdaş'tan CHP'li Aslanoğlu'na 'protokol' tepkisi

CHP İl Başkanı Şenol Arslanoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda AK Parti milletvekili adaylarıyla ilgili yaptığı koltuk açıklamasına AK Parti Milletvekili adayı Sait Başdaş'tan yanıt geldi.

MEDYA EGE - CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen 23 Nisan törenlerinde AK Parti'den mevcut vekil ve vekil adayı Ceyda Bölünmez Çankırı ile birlikte adaylar, Ömür Şanlı, Şebnem Bursalı ve Mehmet Sait Başdaş ile birlikte MHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanoğlu'nun protokolde oturmalarını sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile eleştirmişti.

kapak-091206.webp

İl Başkanı Aslanoğlu açıklamasında "Bugün 23 Nisan bugün koltukları çocuklara bıraktık. Buna özenen AKP’nin adayları da resmi törende milletvekilleri için ayrılan koltuklara oturdu. Bir günlüğüne milletvekili oldular. Olsun. Bir günlüğüne mutlu olsunlar. Görüp görecekleri bir gündür" ifadelerine yer vermişti.

whatsapp-image-2023-04-26-at-17-33-08.jpeg

İl Başkanı Aslanoğlu'nun açıklamalarına AK Parti Milletvekili adayı Sait Başdaş tepki gösterdi.
"CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan 23 Nisan töreninde Cumhur İttifakı'mızın milletvekili adaylarına yönelik söylemlerini esefle kınıyorum" diyen Başdaş, şunları aktardı: "Bir şehre hizmet etmek için yola çıkmış milletvekili adayları için “Bugün 23 Nisan bugün koltukları çocuklara bıraktık. Buna özenen AKP’nin adayları da resmi törende milletvekilleri için ayrılan koltuklara oturdu. Bir günlüğüne milletvekili oldular" demek ne büyük densizlik! Sorarlar adama; bizler Cumhur İttifakı vekil adayları olarak olmamız gereken yerdeydik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı üzerinden bu polemiği yapmakla kime göz kırpıyorsunuz? Yoksa Atatürk düşmanı olan birinci sıra milletvekili adayınız mı size bunu söylettirdi! Sahi vekilleriniz neredeydi? Birinci sıra vekiliniz anlaşılan hepinizi hizaya dizip gerekli talimatları sizlere vermiş! Yazık size! Atamızın kemiklerini sızlatıyorsunuz. Biz sizin gibi olmayacağız. 23 Nisan gibi değerli bir tarihi asla siyasete alet etmeyeceğiz. Ama illa çok ısrar ediyorsanız 14 Mayıs zaferimizden sonra Kılıçdaroğlu’na evinde kullanmak üzere bir koltuk yollayabiliriz. Siyasi emeklilikte iş görecektir!"

0x0-1678301249968.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.