AK Partili Bekle, “Daima yanlarındayız”

AK Partili Bekle, “Daima yanlarındayız”

AK Parti İzmir Milletvekili ve Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Cemal Bekle; 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı

Mesajında; Cumhuriyet kazanımlarının, milli değerlerin öğretmenlerin mesleki ve insani çabası ile yükselerek gelecek nesillere aktarıldığına dikkat çektiği mesajında; 24 Kasım’ın Millet Mektepleri’nin açılarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmen” unvanının da verildiği çok anlamlı bir tarih olduğunu vurguladı.

Onlar geleceğin pusulası

Öğretmenlerin geleceğin pusulası olduğunu; sadece bilgisini paylaşan değil, bir insanın iyi insan, vatanına ve milletine bağlı bir ferd olmasında da büyük rol oynadığını belirten Bekle; mesajını şu ifadelerle sürdürdü; “Bir millet ve bir ülke; ancak kendisini bilen, değerlerine sıkı sıkıya bağlı, açık fikirli, yaratıcı ve çalışkan nesillerin yetişmesi ile ayaktadır. Bu nesilleri yetiştirenler; öğretmenlerinizdir. Öğretmenlerimiz geleceğin pusulası olduğu gibi; güçlü ve kararlı yeni nesillerin yetişmesinde de en büyük emeği verenlerdir. 24 Kasım’da “Başöğretmen” unvanını alan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; ‘Eserinin üzerinde imzası bulunmayan yegane sanatkar öğretmendir.’ Ancak; unutulmamalıdır ki yine Atatürk’ün dediği gibi, ‘Eğitimdir ki, bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da milleti esaret ve sefalete terk eder.’ Öğretmenlerimiz, işte bu ulvi görevi üstlenmiş birer kahramandır.”

Bu teminata sahip çıkıyoruz…

Her dönemde, öğretmenlerin ve onların yetiştirdiği genç neslin geleceğin teminatı olduğunu vurgulayan AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle; bu teminata sahip çıkmanın görevleri olduğunu belirterek mesajına şu sözlerle devam etti; “ Öğretmenlerimizin, mesleki ve sosyal hayatlarında refah içinde olmaları için çalışıyoruz. Şartlarını iyileştirerek, onları ve emeklerini baş tacı ederek yol alıyor; bu teminata sonuna kadar sahip çıkmak için çalışıyoruz. Her biri bizim ve milletimizin kıymetlisi başımızın tacıdır. 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesi ile bir kez daha tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyor; Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı minnetle yad ediyorum.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.