AK Partili Bilal Doğan: "Selvitopu matematik bilmiyor"

AK Partili Bilal Doğan: "Selvitopu matematik bilmiyor"

31 Mart Yerel Seçimlerinde Cumhur İttifakı Karabağlar Belediye Başkan Adayı olan Bilal Doğan, mevcut Belediye Başkanı Muhitttin Selvitopu'na sert eleştirilerde bulundu.

Sonuçların ortada olduğunu ve Millet İttifakı'nın Karabağlar'da yüzde 10'a yakın oyunu düşürdüğünü açıklayan Doğan, Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'na ise sert eleştiride bulundu. Selvitopu'nun 3 partinin işbirliği sonucu kazandığı seçimi CHP'li belediye başkanı olarak tek başına kazanmış gibi lanse ettiğini ve küçük ortaklarını yok saydığını iddia eden Doğan, ''CHP, İP ve HDP 24 Haziran Milletvekilliği seçimlerinde toplam yüzde 63 oy almıştı. Bu üç partinin oyu 31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 54'e düştü. Yüzde 9'luk bir kayıpları var'' açıklamasında bulundu.

''ŞOVU BIRAK, BORCU AÇIKLA''

Üç partinin toplam oyunun 191 bin 144'ten 156 bin 434'e gerilediğine de dikkat çeken Doğan, ''35 bin seçmen kaybeden bir belediye başkanının seçim sonunda matematiksel oyunlarla bir zafer kazanmış havasına girmesi anlaşılabilir değildir. Başkan Selvitopu Karabağlar'a geçtiğimiz 5 yıl içinde büyük kayıplar yaşatmıştır. Aynı kaybın tekrarlanmasına ne Karabağlar'ın ne de İzmir'in tahammülü yoktur. Sayın Selvitopu belediye iflas etti mi, etmedi mi sorularının cevabını vermelidir. Belediyenin bütçesini şeffaf bir şekilde kamuya açmalıdır. Denetim komisyonundaki arkadaşlarımızın ısrarla sormalarına rağmen cevap vermekten kaçındığı borç rakamı 290 milyon TL midir? 40 milyon devralınan borç tutarı nasıl olmuştur da 5 senede 7 katından fazla artmıştır? Şov yapmayı bırakmalı ve 5 sene sonunda Karabağlar ve Karabağlılar olarak 1 milyar borç altına girmeyeceğimizin teminatını vermek zorundadır'' dedi.

MEVCUT YÖNETİME GÖZ DAĞI

AK Parti teşkilatları olarak başta ilçedeki kentsel dönüşüm, bölgeler ve mahalleler arası eşit hizmet, sosyal donatı alanlarının çoğaltılması, alt yapı aksaklıklarının düzenlenmesi ve diğer tüm sorunlarda Karabağlarlıların yanlarında olduklarını dile getiren Bilal Doğan, ''Karabağlar'da alınan kararları takip edecek, Karabağlılara verilen sözler yerine getiriliyor mu, getirilmiyor mu kontrol edeceğiz. Hiç kimse seçimi kazandık yeniden istediğimizi yaparız düşüncesine girmesin. Unutmasınlar biz Karabağlar'da oyunu ciddi oranda artırmış, büyük bir gücüz. Sayın Muhittin Selvitopu hesaplamalarını yaparken Cumhur İttifakının oyunu 24 Haziran seçimlerine oranla yüzde 6 arttırdığını anmamış. Cumhur İttifakı olarak yüzde 37 olan oyumuz yüzde 43'e çıktı. Madem mevcut belediye büyük bir zafer kazandığını iddia ediyor, o zaman biz oyumuzu kimden alarak arttırdık?'' diye sordu.

KALELERİNDE BİLE OY KAYBETTİLER

Başkan Selvitopu'nun Karabağlar'da partisinin kalesi olarak gösterilen bölgelerde bile oy kaybına uğradığını ve bir çok CHP'li seçmen sandığa gitmezken, bir çok vatandaşın da kendilerine yöneldiğini söyleyen Bilal Doğan sözlerini şu şekilde sürdürdü: ''Karabağlılar mevcut yönetime önemli bir mesaj verdi. Artık Karabağlar'da hizmet istediğini, boş politik söylemlere kulak asmadığını söyledi. Maalesef bir çok Karabağlarlı seçim dönemine kadar Sayın Selvitopu'nun ismini bile bilmiyordu. Buradan Sayın Selvitopu'na çağrımız, makamından çıkması ve vatandaşların arasına girmesidir. Aksi takdirde vatandaş zaten tanımadığı Sayın Selvitopu'nun ismini çok kısa zamanda yeniden unutucaktır.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum